Futsal: Magyarország – Székelyföld 8-2

A magyar futsalválogatott 8–2-re legyőzte a székely válogatottat felkészülési mérkőzésen Békéscsabán. A találkozó előtt felhangzott a székely és a magyar himnusz is, majd gyors, kombinatív futsalt láthatott a nagyérdemű, melyből az anyaországiak jöttek ki győztesen.2403315 016

A magyar válogatott a tavaszi világbajnoki play-off mérkőzései óta nem volt együtt, most a jövő évi Európa-bajnoki selejtezőkre készül — mondta a játékosként nagypályán Békéscsabán is megforduló szövetségi edző, Frank Tamás.

Az eseményen a mexikói labdarúgó világbajnokságon szerepelt magyar válogatott gólvágója, Esterházy Márton is megjelent, aki jelenleg a magyar futsal szakágvezetője.

A kezdőrúgást a néhány éve fiatalon, a méhkeréki csapat egyik mérkőzésén súlyos sérülést szenvedett Czene Károly gyermekei, Áron és Ákos végezték el. A találkozó előtt felhangzott a székely és a magyar himnusz is.2403300 001

Gyorsan, kombinatívan játszott mindkét együttes, az első gólt a székelyudvarhelyi és környéki futballistákra épülő vendég válogatott rúgta. Hamar egyenlített a magyar csapat, majd Németh remekbeszabott találatával a 9. percben már a hófehér mezes magyar válogatott birtokolta az előnyt. A harmadik találat élményszámba ment, ketten is rábombázták a székely kapura a labdát, harmadik próbálkozásra Rábl vágta a léc alá a játékszert. Szépen kijátszott akció végén Lódi már csapata negyedik góljának örülhetett, a szünet előtt Trencsényi növelte az előnyt.

A második félidő elején elsősorban szép passzokban, leheletfinom cselekben gyönyörködhettünk, a gólokra sokáig hiába vártunk. A 29. percben Lódi törte meg a csendet, 6—1-re alakítva az eredményt, röviddel ezután Csoma Alpár szépített. A hajrában Csopaki, majd Rábl is büntetőből tette még magabiztosabbá a Frank-csapat győzelmét.2403313 014

Jól szórakozott a nagyérdemű, látványos gólokat és a magyar válogatott nagyarányú sikerét láthatta.

FUTSAL, FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Magyarország–Székely válogatott 8–2 (5–1)

Békéscsaba, 1000 néző. Vezette: Farkas B., Medovarszki.

  • Magyarország: Balázs – Németh P., Lódi, Harnisch, Dróth. Csere: Pallai (kapus), Frank P., Dávid R., Trencsényi, Lovas, Szécsi, Csopaki, Sámson, Rábl. Szövetségi edző: Frank Tamás.
  • Székely válogatott: Klein – Csoma F., Szőcs, Csoma A., Szabó Zs. Csere: Péter (kapus), Bíró, Máté, Mánya, Nagy Zs., Birtalan, Gál, Gazda, Pulugor. Vezetőedző: Jakab Zoltán.

Gólszerzők: Lódi, Rábl 2-2 (utóbbi a másodikat büntetőből), Dróth, Németh P., Trencsényi, Csopaki (büntetőből), ill. Mánya, Csoma A.

Kimaradt?