Rummenigge elárulta, Guardiola miért akart távozni a Bayerntől

A Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge elárulta, Pep Guardiola vezetőedző mikor és miért döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg a szezon végén lejáró szerződését.

A spanyol szakember a nyáron három év után távozik a bajoroktól, helyét a Milan, a Chelsea, a Paris Saint-Germain és a Real Madrid korábbi vezetőedzője, Carlo Ancelotti veszi át.

„Két héttel ezelőtt a karácsonyi bulin odajött hozzám, és elmondta, új kihívásokra vágyik. Majdhogynem bocsánatot kért. Nyilvánvalóan nehéz volt számára meghozni a döntést, de nem csalódtam benne” – mondta Rummenigge a Bildnek.

A Bayern München elnöke már azt is tudja, Guardiola melyik csapat irányítását veszi át. „Tudom, hol folytatja, de a hivatalos bejelentést meghagyom neki, illetve az új klubjának”– tette hozzá a Bayern első embere.

A nemzetközi sportsajtóban terjengő hírek alapján szinte biztosra vehető, hogy Guardiola – régi vágyát beteljesítve – a Premier League-be szerződik, amelyben a Chelsea, a Manchester City, az Arsenal vagy a Manchester United kispadjára ül le.

Kimaradt?