José Mourinho a Manchester Uniteddel tárgyal

A Chelsea labdarúgócsapatától csütörtökön menesztett José Mourinho a Manchester United vezetőivel tárgyal a The Sun című angol bulvárlap hétfői cikke szerint.

Mourinhónak azért kellett távoznia múlt héten a londoni Kékek kispadjáról, mert együttese bajnoki címvédő létére rendkívül rosszul kezdte a Premier League új idényét, és 16 forduló után csak egy pont választotta el a kiesőzónától.

A Manchester United jelenleg az ötödik helyen áll, de legutóbbi hat tétmérkőzésén nyeretlen maradt, és kiesett a Bajnokok Ligájából, ezért került veszélybe Louis van Gaal vezetőedző állása.

Brit sajtóhírek szerint a holland csak akkor úszhatja meg a menesztést, ha csapata az idei naptári évben hátralévő két bajnoki mérkőzését - a Stoke City és a Chelsea ellen - megnyeri. A szurkolók a szombati találkozón már kinyilvánították ellenérzésüket az edzővel kapcsolatban, az egyik rajongói internetes honlapon pedig a szavazók 88 százaléka Van Gaal távozása mellett tette le a voksát.

A The Sun úgy tudja, a manchesteri vezetők egy közvetítő segítségével még azelőtt felvették a kapcsolatot a portugál trénerrel, mielőtt csapatuk szombaton 2-1-re kikapott a Norwich Citytől. Mourinho már a múlt héten világossá tette, hogy nem akar pihenni, sőt a lehető leghamarabb ismét munkába állna, és szimpatikus lenne számára a manchesteri lehetőség.

Kapcsolódók

Kimaradt?