CFR: Liberecen keresztül vezet az út Európába

 

A Slovan Libereccel kell megmérkőznie a kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatnak a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. A cseh bajnok drámai körülmények között jutott tovább a Saktar Karagandy ellen. A rendes játékidő a kazah csapat 1-0-ás vezetésével ért véget,a csehek a hosszabbítás utolsó percében szerezték a továbbjutást jelentő góljukat Jan Blažek révén.

„A Liberec tapasztaltabb, de az igazán nagy helyzeteket a kazah bajnok puskázta el. A Slovan nem érdemelte meg a továbbjutást. Ezt a csapatot a CFR meg tudja verni, de óvatosaknak kell lennünk, mert játékosaik nagyon tapasztaltak" – fogalmazott a DigiSport-nak Pászkány Árpád. A kolozsvári alakulat tulajdonosa azt reméli, hogy a vasutasok már az első mérkőzésen megnyugtató előnyhöz jutnak, de mindennél fontosabbnak tartja, hogy a CFR ne kapjon gólt a fellegvári stadionban. paszkany

A CFR joggal tarthat a Slovan Liberectől, ugyanis a nyári felkészülési időszakban cseh bajnoknál gyengébb játékerőt képviselő Sparta Prágától 0-1-re, a Viktoria Plzen együttesétől pedig 1-3-ra kapott ki.

A két alakulat első mérkőzésére Kolozsváron kerül sor július 31-én vagy augusztus 1-én, a visszavágót egy héttel később rendezik Liberecben.

Az összecsapás győztese bejut a BL play-offjába, amely az utolsó selejtezőkört jelenti a csoportkör küzdelmei előtt.

Kimaradt?