Megizzadt a Román Kupa elődöntőjéért a CFR 1907

 

Csak értékes energiacseppek „elpazarlásával”, hosszabbíttásbal lőtt góllal tudták legyőzni  2-1-re a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgói szerda este a Román Kupa nyolcaddöntőjében a Bukaresti Dinamót. A vasutasokra egy heten belül két kiszállás – Medgyesre és Manchesterbe – vár, ezért is „illett” volna rendes játékidő alatt elintézni a több mint egy órán keresztül emberhátrányban játszó fővárosiakat.bastos

Pászkány Árpád klubtulajdonos nagyon szeretné, ha csapata idén megnyerné a Román Kupát, ennek érdekében hajlandó volt egy esetleges vereséget is megkockáztatni a múlt hétvégi helyi derbin, ahol nagyon tartalékosan állt fel a CFR. A fellegvári boss amiatt hajtott rá a Kupára, hogy a szezon félidejénél csapata 13 pontos hátrányt gyűjtött össze a Liga 1-ben a Bukaresti Steauával szemben, amelyet így nagyon lesz beérni és megelőzni a hátramarad 17 forduló alatt.

A nyolcezer néző előtt lejátszott mérkőzést a legerősebb felállításában kezdte a CFR és oda is szegezte a saját térfelére a vendégeket. Úgy tűnt hogy a szerencse is a vasutasok mellé szegődik, amikor két könnyelmű bault miatt Sebastian Colţescu játékvezető a 32. percben kiállította a dinamós Boubacart. A vasutasoknak egy teljes órájuk volt arra, hogy emberelőnyüket gól(ok)ra váltsák.

Nem ez történt. A megfogyatkozott fővárosiak jobban megtalálták egymást, a mérkőzés lejobbja ekkor és később is Felice Piccolo volt, aki elegáns játéktudásával mindent szerelt.

Az eseménytelen első félidő után a második játékrész elején  felpaprikásodott a hangulat, ugyanis Alexe a 62. percben váratlan gólt szerzett a vendégeknek.

A Dinamo rövid ideig örvendhetett találatának, ugyanis a CFR alig négy perccel később egyenlített Bastos révén, aki egy testcsellel okosan elfektetett három „kutyát” mielőtt Băldrădean kapujába lőtt volna.

A rendes játákrész hátramaradt részében a fővárosiak teljesen átengedték az irányítást a CFR-nek, amely rohamozott rohamozott, de eredményetelnül. Jöhetett a hosszabbítás.

A feloldozást jelentő győztes gól a 100. percben esett, amikor Gabriel Mureşan jó 25 méterről elemi erővel kilőtte a vendégkapu sarkát.

A végére Nica is megkapta második sárgalapját, így aztán a Dinamo kettős emberhátrányára panaszkodva alibizhetett.live-text-cfr-cluj-dinamo-2-1 15

Elődöntőbeli ellenfelét csütörtök este tudja meg a CFR, amikor Román Kupa utolsó negyeddöntőjében összecsap a Bukaresti Rapid és a Giurgiu-i Astra. A másik ágon Petrolul- Oţelul elődöntőt rendeznek.

Kimaradt?