Hat év után visszatér a CFR kispadjára Toni Conceicao

Hat év után visszatér a Kolozsvári CFR 1907 kispadjára Toni Conceicao. A portugál edző Feri Dicant váltja, aki 41 mérkőzésen vezette a vasutasokat.

A CFR 21 forduló után a tabella 9. helyét foglalja el 23 ponttal, 8 pont hátránnyal a legutolsó, play off-ba bejutást biztosító 6. helyen álló Marosvásárhelyi ASA-val szemben. Hátránya viszont 2 pontra csökkenhet, ha a Nemzetközi Sportdöntő Bíróság (TAS) visszaadja a román szakszövetség által levont 6 pontot.

Toni Conceicao az első bajnokságát épp megnyert, de a 2008-2009-esidény őszi szezonjában döcögősen induló CFR-t vette át Ioan Andonétól. Hét hónapon keresztül iráníytotta az alakulatot, 37 mérkőzésen ült a kispadon. Vezetésével a vasutasok megnyerték a Román Kupát és a Szuperkupát.

„Hat év után térek vissza és utolértek az emlékek, amikor beléptem az öltözőbe. A mostani helyzet egy kicsit más az akkorihoz képest. A csapat most nehéz időszakon megy át, akkor történelmet írtunk” – fogalmazott Conceicao.  Hozzátette: látta a csapat mérkőzéseit és meggyőződése, hogy sikerül kiharcolni a play-oggba jutást. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?