EuroChallenge: a Körmend visszavágott a Temesvárnak

A férfi kosárlabda EuroChallenge-sorozat F-csoportjának 4. fordulójában a mérkőzés előtt sereghajtó Lami-Véd Körmend hazai pályán hatalmasat küzdve, 13 pontos hátrányból fordítva 97–86-ra legyőzte a Temesvári BC-t.BCT Kormend 5

Nagyszerűen kezdtek a temesváriak, és hamar elhúztak 6–2-re, amelyet követően a hazaiak a már az első félidő során 15 pontig jutó Shaw vezetésével kapaszkodtak, és a negyed hajrájában Ferencz triplájával, valamint az amerikai légiós büntetőivel a vezetést is megszerezték a mérkőzés során először.

A második negyed elején ráadásul a 19 egységgel záró Szarovics gyors egymásutánban szerzett öt pontjával ismét ellépni látszottak a vendégek (21–27), Shaw leindulást követően duplájával hiába egyenlítettek a körmendiek nem egészen három perccel a félidő vége előtt (33–33), Szarovics újabb triplája és Popescu kettesével tartotta magát a vendégegyüttes, amely a félidőre hárompontos előnnyel vonulhatott (37–40).

A harmadik negyed elején már-már szokásos módon beragadtak a körmendiek, és Deraszimovics, Jovanic és Johnson pontjaival már 13 ponttal is vezettek a vendégek (52–65), az utolsó percek triplazáporából azonban a magyar csapat jött ki jobban záró felvonás előtt így kilencpontos vendégfór mellett érkeztek a felek – igaz, ehhez nem ártott az sem, hogy a temesváriak kispadja a szolnoki két ponttal szemben 28-at szerzett eddig (61–70).

Az utolsó tíz perc aztán meseszerűen indult hazai szemszögből: Shaw és a végül 29 egységig jutó Buljan pontjaival két perc után már a körmendieknél volt az előny, 58–70 után pedig már 73–70-et is mutatott az eredményjelző!

A hazaiak lendülete ráadásul Archie egyenlítő triplája után sem fogyott el, Buljan és Shaw rendületlenül termelte a kosarakat, Popescu 2+1-es akciójával is csak azt tudta elérni, hogy hétpontos hátrányból közeledjen egy keveset együttese (80–76).

A hajrában a vendégek hiába próbálták taktikai szabálytalanságokkal megtörni a hazai kosáráradatot, Buljanék nem hibáztak, és végül visszavágtak a 10 pontos temesvári vereségért.

Kimaradt?