Djokovics és Federer is két szettben győzött a világbajnokságon

A világelső és címvédő Novak Djokovic két sima szettben nyert a nyolcadikként rangsorolt Nisikori Kej ellen a férfi teniszezők hétmillió dollár összdíjazású, keménypályás londoni ATP-világbajnokságának első fordulójában, így sorozatban 15. alkalommal sem talált legyőzőre a tornán.

Az első helyen kiemelt szerb játékos 2011 óta nem kapott ki a hagyományos szezonzáró viadalon, amelyet az elmúlt három esztendőben mindig megnyert.

A harmadik helyen kiemelt svájci Roger Federer is két játszmában győzte le a hatodikként rangsorolt cseh Tomás Berdychet.

A Stan Smith csoportban a szerb Novak Djokovic, a svájci Roger Federer, a cseh Tomas Berdych és a japán Nisikori Kej szerepel. Az Ilie Nastaséról elnevezett kvartettben a brit Andy Murray, a svájci Stan Wawrinka, a spanyol Rafael Nadal és honfitársa, David Ferrer kapott helyet.

A vb 1970 óta íródó történetében először nevezték el a csoportokat korábbi klasszisokról: az amerikai Smith nyerte az első, a román Nastase pedig 1971-ben a második versenyt.   

A páros mérkőzéseken az első kiemelt amerikai testvérpár, Bob Bryan és Mike Bryan egy órás két szettben, 6-4, 6-3-ra kikapott a nyolcadikként kiemelt india Rohan Bopanna és román Florin Mergea párostól. Az ötödik kiemelt olasz páros, Simone Bolelli és Fabio Fognini és a negyedik kiemelt angol páros, Jamie Murray és John Peers egy óra és 42 perces viadalát rövidítésben 7-6(5), 3-6, 11-9-re nyerte az angol páros.

Eredmény, 1. forduló: Stan Smith csoport:

Djokovic (szerb, 1.)-Nisikori (japán, 8.) 6:1, 6:1

Federer (svájci, 3.)-Berdych (cseh, 6.)  6:4, 6:2

Páros:

Bob Bryan/Mike Bryan (1.)-Rohan Bopanna/Florin Mergea (8.)  4-6, 3-6

Jamie Murray/John Peers (4.)-Simone Bolelli/Fabio Fognini (5.) 7-6(5), 3-6, 11-9

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?