Tragikus körülmények között elhunyt Kósa Endre jégkorongozó

FRISSÍTVE: Negyven éves korában, tragikus körülmények között elhunyt Kósa Endre, a Csíkszeredai Sportklub korábbi jégkorongozója – közölte hétfőn a klub vezetősége. A sportoló öngyilkos lett – tudtuk meg a rendőrségtől.

Öngyilkos lett hétfőn a Csíkszeredai Sportklub korábbi jégkorongozója, Kósa Endre. A negyven éves sportoló egy csíkszeredai tízemeletes tömbház legfelső emeleti folyosóablakából ugrott ki koradélután – nyilatkozta a Maszolnak a Hargita megyei rendőrség szóvivője. 

Gheorghe Filip nem tudott részletekkel szolgálni arról, hogy hagyott-e hátra búcsúlevelet Kósa Endre. "Az idegenkezűség kizárható, minden bizonnyal öngyilkosság történt. A halála körülményeit még vizsgáljuk" – tájékoztatott a szóvivő.

A klub közleménye szerint Kósa Endre pályafutása során többnyire a Csíkszeredai Sportklub jégkorongozója volt, amellyel kilenc alkalommal sikerült román bajnoki címet szereznie. „Példakép volt szorgalmával és odaadásával. Megbízhatósága minta volt. Kósa Endrére mindig lehetett számítani” – írta róla a klub.

Két evvel ezelőtt hagyott fel az aktív jégkorongozással, és hokis palánták nevelésébe kezdett. Az idei szezonban többek között ő volt a Csíkszeredai ISK U10-es és U12-es csapatának egyik edzője. Mindeközben, ha kellett, a felnőtt csapat is számíthatott rá. Az elmúlt idényben három, míg az idei szezonban egy találkozón lépett pályára a Sportklub színiben.

„A Csíkszeredai Sportklub vezetősége és a játékosok őszinte részvétüket fejezik ki a gyászoló családnak. Nyugodj békében Endre!” – zárul a klub közleménye.

Kimaradt?