Ilyen körülmények között ápolják Michael Schumachert

A Daily Mail információi szerint 10 millió font értékű, minden szükséges műszerrel felszerelt kórházi szobát alakítottak Michael Schumacher számára svájci villájában.

A két éve balesetet szenvedett hétszeres Forma-1-es világbajnokra egy 15 fős stáb vigyáz, hetente nagyjából 100 ezer fontért. Schumacher vagyonát 800 millió dollárra becsülik, a sportoló rehabilitációja eddig mintegy 15 millió dollárt emésztett fel. Korábbi hírek szerint felesége, Corina Schumacher eladta a magánrepülőjüket, valamint egy norvégiai nyaralót is, és ezzel 25 millió dollárt kerestek.

A sportoló 2013 decemberében a franciaországi Méribelben szenvedett súlyos síbalesetet, több koponya és agyműtéten is átesett. Ezután nyolc hónapot töltött kórházban, sokáig kómában hevert. Kezdetben a grenoble-i, majd a lakhelyéhez közeli lausanne-i klinikán ápolták. Majd 254 nap után hazaszállították svájci birtokára, s azóta ott gyógyul.

Az állapotával kapcsolatban többször is egymásnak ellentmondó információk láttak napvilágot. Legutóbb korábbi csapatfőnöke, Ross Brawn nyugtatott meg mindenkit, hogy lassan, de javul a Schuminak becézett klasszis egészsége.

Kapcsolódók

Kimaradt?