Visszavonult Besenyei Péter műrepülő

Bejelentette visszavonulását Besenyei Péter, a műrepülő Red Bull Air Race világbajnoki sorozat egyik alapítója és 2003-as bajnoka az idei szezon utolsó, Las Vegas-i hétvégéjének vasárnapi zárónapján.

A sorozat hivatalos honlapja szerint az 59 éves pilóta 10 éven át versenyzett a világ legjobb műrepülőit felvonultató mezőnyben, 66 futamon 22 dobogós helyezést ért el, 2004-ben, 2005-ben és 2006-ban második, 2007-ben harmadik volt az összetettben.

„A kezdetektől a csapat tagja vagyok, ott voltam a Red Bull Air Race életre hívásakor, a döntést, hogy ez az utolsó szezonom, néhány nappal ezelőtt hoztam meg” - mondta Besenyei, s hozzátette, a jövőben több időt szeretne tölteni a családjával, repülni pedig csak bemutatókon fog.

Ez egy csodálatos rendezvény, és nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sikeressé vált az évek során - nyilatkozta Besenyei az Air Race-ről, amelynek naptárában az elmúlt 10 szezonból nyolcban Budapest is szerepelt, a magyar helyszín így Abu-Dzabival együtt csúcstartó a megrendezett futamok számát tekintve.

A vasárnapi Las Vegas-i viadalt az ausztrál Matt Hall nyerte a brit Paul Bonhomme előtt, de a bajnoki címet utóbbi szerezte meg. Besenyei Péter 13. lett, és összetettben a 12. helyen zárt.

Kimaradt?