Három magyar arany az úszó-Eb nyitónapján

Hosszú Katinka kettő, Cseh László pedig egy számban lett Európa-bajnok a franciaországi Chartres-ban zajló rövidpályás Eb csütörtöki nyitónapján.20120521-uszas-eb-noi-400-meter5

Az utóbbi időben a Világkupákon remek formában úszott Hosszú Katinka, aki nem fáradt el az Eb-re, és az első napon mindjárt aranyérmet nyert a 200 méteres női vegyesúszás döntőjében. Ugyanebben a számban Jakabos Zsuzsanna bronzérmes lett, kettőjük közé a brit Hannah Miley jött be.

Negyed óra múlva a 200 méteres pillangóúszás döntőjében is vízbe ugrott a két magyar lány, Hosszú az utolsó ötven méternek harmadikként fordult, de parádés hajrával a végén ismét elsőként csapott a célba. Jakabos egy hajszállal lemaradt a dobogóról, a negyedik helyen végzett.

Cseh László szállította a harmadik magyar aranyérmet a nyitónapon, világbajnokunk 200 vegyesen a táv második felében robbantott, és hagyta ott az egész mezőnyt. Ugyanitt Verrasztó Dávid hatodik lett.

Az első magyar érmet Bernek Péter szerezte, aki új országos csúccsal (1:49.41 perc) másodikként zárt 200 háton a lengyel Radoslaw Kawecki mögött.

Kimaradt?