Rögbi-vb: megnyerték „elődöntőjüket” a tölgyfalevelesek

A rögbi-vb-k történetének egyik legnagyobb „feltámadását” produkálta a román válogatott kedden délután Leicesterben: a tölgyfalevelesek 17-15-re nyerték meg Kanada elleni „elődöntőjüket” úgy,  hogy félidőben még a juharlevelesek vezettek 15-0-ra.

Lynn Howell, a román válogatott walesi szövetségi kapitánya az Angliában zajló torna előtt reálisan mérlegelte csapata erejét: a franciák és az írek elleni bekalkulált vereség után a tölgyfalevelesek „elődöntőt” játszanak Kanadával, majd egy esetleges győzelem után következhet az Olaszország elleni „döntő”. A taljánok ellen remélt sikernek az órási presztízsértéke mellett gyakorlati haszna is lenne, ugyanis csoportharmadikként máris kvalifikálnák magukat a 2019-es Japánban megrendezésre kerülő rögbi-világbajnokságra.

Első feladatként le kellett viszont ehhez győzni a tengerentúliakat. A juharleveleseket „nem értesíthették” a román tervekről, mert az első félidőben elértek egy célt majd egy büntetőrúgást is értékesítettek és 8-0-al vonultak szünetre.

A második félidő még rosszabbul kezdődött, Hassler másodszor is áttörte a román falat és az eredményt 15-0-ra módosította.

Az idő múlásával a román válogatott egyre jobban érvényesítette erőfölényét és egy mozgó összekapaszkodás után Mihai Macovei csapatkapitány lefektette a labdát. Florin Vlaicu hozzáadott még két pontot és 15-7-re alakította az eredményt. A stadionban szép számmal levő román drukkerekben feltámadt a győzelem reménye és a tölgyfalevelesek kiújult erővel rohamoztak. Hat perccel a játékidő vége előtt ugyanaz a Macovei fektette le a labdát, így az eredmény 15-14 volt Kanada javára. A megtáltosodott románok három perccel később a legnagyobb fegyverüknek számító lököerejüket használták ki és kényszerítettek ki egy büntetőt 42 méterre a kanadai kaputól. Vlaicu nem hibázott és Románia átvette a vezetést. A hátralevő időben sikeresen ölte az időt a Howell-csapat.

A győzelmet ünneplő román csapat legszimpatikusabb tagja az a Florin Surugiu volt, aki pár nappal korábban lánykérésével került a világ figyelmébe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?