Szőcs Berniéknek esélyük sem volt a kínaiakkal kiálló németek ellen

Elvesztette a Jekatyeringburgban rendezett Európa-bajnoki döntőt a román női asztalitenisz válogatott, a két honosított kínaival kiálló Németország 3-0-val győzött.

Elsőként Szőcs Bernadett lépett asztalhoz Jin Hang ellen. A marosvásárhelyi pingpongozónak csak az első szettben sikerült lépést tartania a világranglista 5. helyén álló ellenfelével, sőt 10-9-nél játszmalabdája is volt. Hang egyenlített és 12-10-re megnyerte az első szettet. A következő két játszmában Szőcsnek esélye sem volt, 1-11, 1-11-re veszítette el őket.

Nem járt sokkal jobban Eliza Samara sem, akit Csao-na Sang ugyancsak 3-0-ra győzött le. Pontszerzési lehetősége egyedül Dana Dodeannal volt az immár echte-német Petrissa Solja ellen, az öt játszmás mérkőzésen a német lány 12-10-re nyerte a mindent eldöntő szettet.

Az egyéni versenyek szerdán kezdődnek. Párosban Póta a román Elizabeta Samarával alkot majd egy párt, míg Madarász Pergellel, Ambrus pedig Nagyváradival áll asztalhoz. Kosiba a finn színekben versenyző Oláh Benedekkel, Lakatos pedig Szudival indul párosban, míg Pattantyús párostársa a görög Gionisz Panagiotisz lesz.

Ez lesz az utolsó alkalom, hogy együtt rendezik az egyéni és csapat kontinensviadalt, 2016-tól kezdődően külön bonyolítják le a két Eb-t: a páros években az egyéni versenyzők számára (jövőre Budapest lesz a házigazda), a páratlan esztendőkben a csapatok részére.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?