Aggasztó új hírek érkeztek Michael Schumacher állapotáról

A Daily Express című brit bulvárlap szerint nem halad túl jól Michael Schumacher felépülése: a hétszeres bajnok állítólag alig 45 kiló.

Amióta Michael Schumachert bő egy éve hazaszállították svájci otthonába, hivatalosan nem sokat tudni a hétszeres bajnok rehabilitációjáról. Maradnak a pletykák, legutóbb a Daily Express című bulvárlap törte meg a csendet. A lap "a Schumacher családhoz közel álló forrásra" hivatkozva írta, hogy a legenda felépülése nem halad túl jól. Schumacher továbbra sem tud beszélni és önállóan járni, a külső ingerekre sem reagál túl jól. A testsúlya állítólag rohamosan csökken, jelenleg alig 45 kiló. A 174 centiméteres Schumacher súlya korábban 70 kilogramm volt. A lap hozzátette, a javulás mértéke továbbra is nagyon csekély.

Michael Schumacher 2013 végén történt síbalesete következtében szenvedett súlyos fejsérülést, és esett hosszú időre kómába. Csaknem fél évig az esés helyszínéhez közel, a franciaországi Grenoble kórházában ápolták. Innen a svájci otthonához közel eső a Lausanne klinikájára szállították, ahonnan további három hónap után térhetett haza, otthonába, ahol egy orvosi csapat felügyeli állapotát.

Jules Bianchi édesapja, Philippe azt üzente a Schumacher családnak, hogy ne adják fel a reményt. "Sajnos mi is fájdalmas tragédiát éltünk át, de hozzánk hasonlóan a Schumacher család is erőt mutatott, és soha nem engedte el Michaelt" - fogalmazott Philippe Bianchi, akinek fia egy éve éppen a hétvégi Japán Nagydíj helyszínén szenvedett balesetet.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?