Bogdán Ádám a legendás Liverpool hőse lett

Továbbjutott az angol Ligakupában a Bogdán Ádámmal a kezdőcsapatában felálló Liverpool a negyedosztályú Carlisle United ellen. A magyar kapus a rendes játékidőben gólt kapott ugyan, ám a 11-es párbajban ihletett formában védett.

A Pool végig óriási fölényben játszott a Carlisle ellen, a SkySports statisztikái szerint a 120 perc alatt 47-szer próbálkozott lövéssel Brendan Rodgers csapata, ebből viszont csak 16 találta el a kaput, és 25 ment mellé (6 lövést pedig blokkoltak). A labda 60%-ban a Vörösöknél volt, mégis, mezőnyjátékban mindössze egyetlen gólt tudtak szerezni, Danny Ings volt eredményes a 23. percben, de ezt a 34. percben Asamoah kiegyenlítette. Kár volna tagadni: Bogdán benne volt a gólban, a rövidre kapott egy lövést, illett volna kifognia, de nem sikerült neki. A folytatásban nem is volt helyzete a Carlisle-nak, azonban mivel a Pool támadásai is pontatlanok voltak, 11-esek következtek a találkozón.

A büntetőpárbajban aztán megmutatta tudását a magyar kapus. Már rögtön az első Carlisle-büntetőt kivédte (Danny Grainger lövésénél jó irányba mozdult, és kiütötte a labdát), majd beleért a második labdába is, de az túljutott rajta. Csapattársai az első két büntetőt belőtték, ám a harmadik körben Lallana hibázott, így Luke Joyce kiegyenlítehetett volna, azonban Bogdán óriási védést mutatott be, és a levegőben úszva kiütötte a labdát. A következő körben aztán kiegyenlített a Carlisle, de az 5. büntetőt ismét belőtték a hazaiak, így a vendégek játékosának, Herynek mindenképpen gólt kellett lőnie ahhoz, hogy versenyben tartsa a csapatát. Bogdán azonban ezt a büntetőt is kivédte, ezzel pedig továbbjuttatta a csapatát. A rendes játékidőben hibázó kapus az est végére a Liverpool hőse lett!

Az Arsenal küzdelmes, jó mérkőzést nyert meg a Tottenham ellen, ráadásul idegenben, a White Hart Lane-n. A 2-1-es győzelemmel végződött találkozó mindkét Arsenal-gólját a középpályás Flamini szerezte, a Spurs szépítése pedig Chambers öngóljából esett a második félidőben. Harry Kane ezúttal is momentumokra volt csak a góltól, de nem szakadt meg a rossz sorozata, ezen a meccsen sem talált be.

A Manchester United a másodosztályú Ipswich ellen nyert simán, 3-0-ra. A hazaiak első gólját Wayne Rooney szerezte, majd a fiatal tehetség, Pereira bombázott a kapuba, szabadrúgásból. A harmadik gól a hosszabbítás perceiben esett: a szupertehetséges Anthony Martial tört be a 16-oson belülre, majd lőtt hidegvérrel a kapuba. Ez volt a negyedik gólja a szezonban.

A Chelsea-ben újra eredményes volt a Barcelonától szerződtetett Pedro a harmadosztályú Walsall elleni 4-1-es győzelem alkalmával.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?