Nemzeti Vágta: két székely lovas a középdöntőben

Két székely lovas jutott a Nemzeti Vágta vasárnapi középdöntőjébe, hasonló eredményt még nem értek el a Székely Vágta indulói a Nemzeti Vágtán. A gyergyószárhegyi Fazakas Géza Gammával, a sepsiszentgyörgyi Jákó Ferenc Ditóval aratott győzelmet az előfutamokban. A székely lovasok jó időt futottak, a mezőny viszont nagyon erős.

A negyedik előfutamban drukkolhattunk először székely lovasnak a Nemzeti Vágtán, Fazakas Géza nemcsak a startot vette nagyon jól, de olyannyira tartotta az első pozícióját, hogy az utolsó körben már nem is hajtotta Gammát, magabiztosan értek célba az első helyen. Idejük 84,97 másodperc volt. A hatodik előfutamban a második székely indulónak szólt a taps, Jákó Ferenc Ditó hátán, szoros küzdelemben ugyan, de beért elsőként. Az ő idejük 85,09 másodperc volt. A tizedik előfutamban futó Zsigmond János és Timpex Amata, a tavalyi Nemzeti Vágta negyedik helyezettjei, idén sajnos csak negyedikként értek célba az előfutamban, így lecsúsztak a középdöntőről.

A székely lovasok, a továbbjutási modell szerint, egy futamba kerültek, így mindketten a negyedik középfutamban mérkőznek meg három másik továbbjutóval, éspedig Tóthfalu, Sárospatak és Tata képviselőivel. A futam első helyezettje jut a délutáni döntőbe.

A Nemzeti Vágta középdöntőjébe nem jutott tovább Vass Jennifer és Arató Barna sem, a tavalyi harmadik illetve ötödik helyezett, viszont ott lesz a középfutamokon Molnár Gyöngyi és Iceman (Tahitótfalu), a tavalyi Vágta-győztesek, valamint Németh János és My Boy Mennydörgés (Baja) is, a tavalyi második helyezettek.

A vasárnapi középfutamok magyar idő szerint 11 órakor kezdődnek (román idő szerint 12-kor), a Nemzeti Vágtát közvetíti a Duna Televízió is.

Kapcsolódók

Kimaradt?