Simona Halepnek búcsúznia kellett a US Opentől

Az amerikai kontinensen eddig nyújtott teljesítményére és a papírformára is rácáfolva elveszítette pénteken Simona Halep az olasz Flavia Penetta ellen játszott szombati elődöntőt a US Openen.

A második kiemelt román teniszező 6:1, 6:3-ra kapott a világranglista 26. helyezettjétől, aki ráadásul 10 évvel idősebb nála. A mérkőzés mindössze egy órát tartott, Penetta rendkívül pontos és állhatatos játékára nem volt válasza Halepnek.

A konstancai lány az elvesztette a második adogatását az első játszmában, s utána gyakorlatilag összeomlott: rengeteget hibázott, túlságosan rövid labdákkal válaszolt ellenfele lecsapásaira, mintha fejben már fel is adta volna a küzdelmet.

Halep a második szettben mintha megrázta volna magát. Néhány labdamenetig megcsillogtatta tudását, el is nyerte Penetta második adogatását, de utána a játékának színvonala az első játszmában tapasztalt színvonalra zuhant vissza. Az olasz lány zsinórban 15 labdát nyert, könyörtelenül kihasználta ellenfele gyengeségeit, és mondhatni könnyedén győzött.

Flavia Penetta számára a US Open döntője élete legnagyobb teljesítményét jelenti. Simona Halep az elődöntőbe jutásért kapott 800 ezer dollárral és 750 WTA-ponttal vigasztalódhat.

Kapcsolódók

Kimaradt?