Storck is tudja már, mit jelent ez a találkozó a magyaroknak

Célegyenesbe fordultak a pénteken, romániai idő szerint 21.45-kor kezdődő Magyarország-Románia EB-selejtező előkészületei. A magyar válogatott élén első tétmeccsére keszülő Bernd Storck sajtótájékoztatóján és a csapat utolsó, a nagy találkozó előtt edzésén a Maszol kiküldött tudósítója is részt vett.

A magyar válogatott részéről Bernd Storck megbízott szövetségi kapitány és Tőzsér Dániel a csapat középpályása tartotta meg a románok elleni Eb-selejtező előtti sajtótájékoztatót.

„Nagyon nehéz meccs vár ránk, a világranglista hetedik helyezettjével játszunk. Románia eddig csak egy gólt kapott a sorozatban. Nehéz lesz, de jó csapatunk van, nagy küzdelem várható. Az egész ország győzni akar, de nagyon koncentrálnunk kell a találkozón, főleg a védelemben.”

Storck elmondta, hogy Elekről és Juhászról a csütörtöki edzést követően tud döntést hozni. A német szakember azzal tréfálkozott, titok, hogy milyen taktikával áll fel a válogatott, majd az újabb román újságírói kérdésre mosolyogva elmondta, nem segítené az ellenfelet túl sok információ megosztásával.

„A jól megszervezett védelemből indíthatunk támadásokat, de nagyon fontos, hogy szervezettek legyünk hátul. A románok jó és eredményes meccseket játszottak, így nem véletlen, hogy a világranglista hetedik helyén vannak. Nagyon veszélyes, gyors támadóik vannak, Keserü kiváló futballista, elképesztő bal lába van, de említhetnék másokat is”

Storck kedélyes hangulatban válaszolt az újságíróknak, arra a kérdésre, hogy ki helyettesíti Gerát, azt mondta, „sok játékosunk van”, ám azt elismerte, nem tervez változtatni kapusposzton, Király Gábor kezdhet pénteken. Amikor arról faggatták, elégedett lenne- a döntetlennel, azt mondta, „természetesen”, ám Tőzsér Dániel hozzátette, nyerni szeretnének. 

„Mindenki jól fog aludni, elvégeztük a megfelelő munkát, és nem szeretnénk túlizgulni a meccset. Tudjuk, mit jelent ez a találkozó az országnak. De ne feledjük, ezután még van három mérkőzés, és a hazai találkozó nagyon fontos lesz, amit nem szeretnénk zárt kapuk mögött lejátszani. Csak az utolsó meccs után érnek véget a küzdelmek. Ezért arra kérjük a szurkolókat, álljanak mellénk, hiszen mindenki tudja, milyen súlyos büntetésekkel sújthatják a szövetségek a válogatottat.”

A sajtótájékoztatót követő edzés sajtónyílvános részén Juhász Roland is a társakkal cicázott, az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy rendben van a sérülése.

 A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint): Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro de Almeida - Tőzsér Dániel, Nagy Ádám - Stieber Zoltán, Lovrencsics Gergő, Dzsudzsák Balázs - Nikolics Nemanja

Kapcsolódók

Kimaradt?