Stepánek megverte Almagrót, a cseheké a Davis-kupa

Radek Stepánek négy játszmában győzött Nicolás Almagro ellen, így a csehek megnyerték a tenisz Davis-kupa döntőjét Prágában a címvédő spanyolok ellen.640stepanek

Az első szettben 5:4-ig mindkét teniszező végig hozta a saját adogatójátékát, ám ekkor a cseh szettlabdához jutott, és sikerült megnyernie a játszmát 6:4-re.

A második játszmát jobban kezdte Almagro: 2:2-nél brékelte a világranglista 37. helyén álló játékost, majd hozta a saját adogatását.

Ám ezután Stepánek brékelte a spanyolt, majd 6:5-nél két szettlabdához jutott, de ezt még hárította Almagro. Ám hiába egyenlített, a rövidítésben alulmaradt.

Almagro nem kezdte jól a harmadik játszmát: Stepánek villámgyorsan három bérklabdához jutott, ám a spanyol nem adta fel, és sikerült megnyernie az adogatását.

Sőt, amikor 3:2-re vezetetett, brékelte ellenfelét, majd nem hibázott saját adogatójátékainál, így 6:3-ra győzött.

A negyedik játszmában azonban Stepánek gyorsan 3:0-s előnybe került, miután brékelte ellenfelét. A cseh játékos 5:2-es vezetésnél egy meccslabdához jutott, de még nem tudta eldönteni az összecsapást, és Almagrónak sikerült megnyernie az adogatójátékát.

A következő gémben azonban Stepánek már nem kegyelmezett a világranglista 11. helyén álló Almagrónak, és értékesítette a meccslabdáját, ezzel a cseheké lett a Davis-kupa.

TENISZ, DAVIS-KUPA DÖNTŐ, PRÁGA, KEMÉNY PÁLYA

CSEHORSZÁG (5.)–SPANYOLORSZÁG (1.) 3–2

  • Berdych–Almagro 6:3, 3:6, 6:3, 6:7, 6:3
  • Stepánek–Ferrer 3:6, 4:6, 4:6
  • Berdych, Stepánek–Granollers, López 3:6, 7:5, 7:5, 6:3
  • Berdych–Ferrer 2:6, 3:6, 5:7
  • Stepánek–Almagro 6:4, 7:6, 3:6, 6:3

Kimaradt?