A brazilok a ráadásban megnyerték a futsal-vb-t

A brazil futsalválogatott a hosszabbításban 3–2-re győzött Spanyolország ellen a Thaiföldön zajló világbajnokság döntőjében. A harmadik helyen a Kolumbiát 3–0-ra megverő Olaszország végzett.futsal

Az első félidőben mindössze két kaput eltaláló lövés volt, viszont annál több volt a szabálytalanság. Ennek a spanyolok egyik legjobbja, Sergio Lozano esett áldozatul, akinek aláfordult a bokája, és úgy tűnt, hogy nem is tudja folytatni a meccset, ám sikerült összedrótozni, és még a szünet előtt visszaállt.

A második félidőben már pontosabbak voltak a játékosok, a 25. percben Neto egy átlövéssel megszerezte a vezetést a braziloknak (1–0).

A 30. percben egyenlített a selección. Miguelin lőtt kapura, de ezt még hárítani tudta Tiago, a brazil kapus, ám a kipattanóra Torras ért oda a bal kapufánál, és estében a kapuba lőtt (1–1).

Egy perc telt el, és Aicardo a vezetést is megszerezte a spanyoloknak. Tiago talán védhette volna a lövést, de nem ért oda (1–2).

A 37. percben a brazilok lehozták a kapust, és Falcao vállalkozott lövésre távolról – hatalmas gólt lőtt a kapu jobb felső sarkába (2–2).

A folytatásban már egyik csapat sem vállalt kockázatot, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadásban sokáig nem született gól, csak nagy helyzetekig jutottak a csapatok, de 19 másodperccel a második öt perc vége előtt Neto nagyszerű csellel vitte el a labdát a bal oldalon, majd rendkívül pontosan lőtt a spanyolok kapujába (3–2). Ezzel eldőlt a meccs, bár Spanyolország Kike révén még megpróbálkozott az egyenlítéssel, de Tiago védte az utolsó pillanatban leadott lövést – Brazília megnyerte a világbajnokságot, megvédve címét.

 

Kimaradt?