Jövő februárban Kolozsváron szurkolhatunk Simona Halepnek

Az új multifunkcionális sportcsarnok ad otthont 2016. február 4-7 között a Románia-Csehország Fed-kupa negyeddöntőnek - jelentette be a hét elején Emil Boc kolozsvári polgármester. 

A hírt George Cosac, a Román Tenisz-szövetség (FRT) elnöke is megerősítette kedden a Dolcesportnak. Elmondta, azért esett a választás a kolozsvári létesítményre, mert az 7000 szurkoló befogadására is alkalmas. 

„Négy, a női világranglista élvonalába tartozó teniszezőt láthatunk élőben Kolozsváron, ugyanis a mi Simona Halepünk (3. helyezett az aktuális WTA-ranglistán) mellett az ellenfelet három Top 10-es játékos - Petra Kvitova (4), Lucie Safarova (6) és Karolina Pliskova (7) - erősíti” - fogalmazott Emil Boc.

A román csapat további tagjai: Irina-Camelia Begu (28), Monica Niculescu (37), Alexandra Dulgheru (52), Raluca Olaru (863) és Andreea Mitu (74).

A negyeddöntő párosításai: 

  • Románia-Csehország
  • Németország-Svájc
  • Franciaország-Olaszország
  • Oroszország-Hollandia

Amennyiben Halepéknek sikerülne továbbjutniuk, akkor az elődöntőben a Németország-Svájc találkozó győztesével csapnának össze. 

Az alábbi videón ízelítőt kaphatnak arról, hogy milyen hangulatot tud teremteni 7000 szurkoló az új kolozsvári sportcsarnokban. A felvétel a Románia-Brazília női kézilabda Kárpát-kupa mérkőzésen készült idén márciusban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?