Elődöntőt játszik Halep Torontóban – de mi történt az öltözőben?

Bejutott pénteken a torontói kemény pályás női tenisztorna (Rogers Cup) elődöntőjébe Simona Halep. A román lány a padlóról felállva győzte le 0:6, 6:3, 6:1-re a lengyel Agnieska Radwanksát.

A mérkőzés első huszonöt perce után kevesen gondolták volna, hogy a Halep folytatja menetelését a kanadai tornán. Akkor ért véget ugyanis az első szett, amelyet a világranglista tizennegyedik Agnieska Radwanska magabiztosan, 6:0-ra nyert.

Az első játszma utáni szünetben azonban valami történt: Simona Halep nem maradt a pályán, hanem az öltözőbe vonult, ahonnan megváltozott játékkal tért vissza. Nem tudni, mit történt az öltözőben töltött percekben, de adogatása sokkal pontosabb lett, a korábbinál jóval kevesebbet hibázott, így a második szettet már 6:3-ra nyerte.

Halep ezzel pszichikai fölénybe is került, Radwanska a harmadik játszmában egyre többet vétett, és már 3:0-nál látszott, hogy lélekben feladta a küzdelmet. A tapasztalt lengyel teniszező a döntő szettben egyetlen adogatását tudta csak megnyerni.

A román lány Radwanska elleni diadalának értékét növeli, hogy a torontói torna tavalyi győztesét búcsúztatta. „Az utolsó percig küzdöttem, és ez nagyon számított” – mondta a mérkőzés után. Simona Halep az elődöntőben a Sara Errani és a Lesia Tsurenko közötti mérkőzés továbbjutójával játszik.

Kapcsolódók

Kimaradt?