„Kokkinakis megdöngette ám a barátnődet” (VIDEÓ)

A pályán és az öltözőben is nézeteltérésbe keveredett az ausztrál Nick Kyrgios és a svájci Stan Wawrinka a 4,18 millió dollár összdíjazású montreali keménypályás férfi tenisztornán.

A két játékos második fordulós találkozóját Wawrinka hátsérülés miatt feladta a harmadik szettben, de előtte riválisa kötekedően átszólt neki a pályán: „Kokkinakis megdöngette ám a barátnődet. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom”. 

A kétszeres Grand Slam-bajnok Wawrinka tavaly elköltözött családjától, és újabban a horvát teniszezővel, Donna Vekiccsel hozták hírbe - akárcsak Kyrgios Davis Kupa-csapattársát és jóbarátját, Thanasi Kokkinakist.

Magnus Norman, a világranglistán ötödik svájci játékos edzője a Twitter csevegőoldalon üzent az ausztrálnak: „Ez aljas volt. Remélem, van körülötted valaki, aki megtanít pár dologra az életről. Nagyon szomorú”.

Az ATP-rangsorban 41. Kyrgios azzal védekezett, hogy a pillanat hevében csak visszavágott Wawrinka egy korábbi "beszólására".

​A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Roland Garros címvédője közölte, nem ez az első alkalom, hogy Kyrgiosnak komoly viselkedési problémái akadnak a pályán, és reméli, hogy az ATP erélyesen fellép ellene. „Nemcsak magát hergeli és csúnyán viselkedik, hanem a többi játékost, a labdaszedőket és a bírókat is sértegeti. Az öltözőben mondtam neki egyet s mást, de ez köztünk marad” - tette hozzá Wawrinka.

Kimaradt?