Kábítószerezett Frankie Dettori, Overdose lovasa

Szeptember 16-án rendezett párizsi verseny után tartott orvosi vizsgálaton bukott le Frankie Dettori. A 42 éves zsoké szervezetében kokain nyomaira bukkantak. Dettori 2011. november 13-án, Rómában, Overdose-t lovagolta, és nyert.Frankie Dettori 2240026i

Az ügyet a Francia Galoppszövetség vizsgálja a jövő héten és ha beigazolódik a vád, Dettorit akár örökre kitilthatják a lovasversenyekről. A vizsgálat két részből áll, tíz napon belül azonban döntést hozhat a francia testület, amelynek ítéletét a Brit Lovasszövetségnek is be kell tartania, így az egyik legsikeresebb zsoké Nagy-Britanniában sem versenyezhet.

Dettori 16 éves korában nyerte meg élete első versenyét. 1990-ben egy szezon alatt 100 versenyben tudott első lenni. 1996-ban, Ascotban egy nap alatt hét versenyben indult és mind a hétben első lett. Öt országban tudhat magának derby-győzelmet, aminek az az érdekessége, hogy Angliában és Franciaországban 2007-ben két egymás után napon sikerült a legrangosabb futam első helyén végezni.Több mint ötszáz versenyt nyert pályafutása során.

A lovas nem először bukott le droggal. 1993. május 15-én, az angol FA-kua döntőjén, az Arsenal–Sheffield Wednesday meccsen kapta el a rendőrség kokain-birtoklás miatt, de később ejtették az ügyét.

Kimaradt?