Az egész Forma-1 gyászolja Jules Bianchit

Rengeteg aktív és már visszavonult Forma-1-es pilóta szólalt meg a szombat hajnalban elhunyt Jules Bianchira emlékezve.

Mint írtuk, a fiatal pilóta még az októberi Japán Nagydíjon szenvedett súlyos balesetet, azóta kómában volt, állapota nem javult, családja szombaton jelentette be halálhírét. Az FIA közleményt adott ki, ebben azt írják, hogy az egész autosport gyászol a mai napon Jules Bianchi halála után.

„A sportág a generáció egyik legtehetségesebb pilótáját vesztette el, egy olyan családban élt, ahol a portnak nagy hagyománya volt” - írják. Hozzátették, hogy Bianchi nagyon népszerű volt a F1-családon belül, tehetsége mellett nagyon jó ember volt. Az elnök Jean Todt részvétetét fejezte ki a családnak.

A Mercedes, a Sauber, a Red Bull, a Ferrari, a Williams és a Toro Rosso is közleményt adott ki, mindannyian együttérzésükről biztosították a gyászoló családot.

Sporttársai Bianchiról

Jenson Button: "Az éjjel egy fantasztikus srácot és egy igazi harcost vesztettünk el. Nyugodj békében, Jules. Őszinte részvétem a családjának és barátainak."

Romain Grosjean: "Az egyik legjobb embert és legjobb versenyzőt vesztettük el, akit ismertem. Nagyon fogsz hiányozni, barátom."

Lewis Hamilton: "Nagyon, nagyon szomorú nap ez a mai. Imádkozom Jules családjáért. Nyugodj békében.

Felipe Massa: "Lélekben Jules családjával vagyok. Hiányozni fogsz, testvér. Nyugodj békében."

Kapcsolódók

Kimaradt?