Wimbledonban leparancsolhatják a teniszezőkről a melltartót

Annyira szigorúak az angliai tenisztorna öltözködési szabályai, hogy ha színes egy játékos melltartója, inkább levetetik vele, csak nehogy sérüljön a szervezők „fehér mániája".

Hétfőn kezdődik a tenisztörténelem egyik legnagyobb múltú viadala, a wimbledoni verseny, ahol szigorú öltözködési szabályokat kell betartaniuk a játékosoknak. Tavaly ez nem mindenkinek sikerült, és ez számos kellemetlen eseményt hozott magával.

A teniszezők csak fehér ruhában játszhatnak, de az sem mindegy, hogy mit viselnek alatta. A múlt évben többen színes melltartót viseltek, ezeket vagy lecseréltették velük, vagy arra kötelezték őket, hogy melltartó nélkül játszanak. A korábbi wimbledoni bajnok, Pat Cash szerint nevetségessé vált a torna fehér dresszkódja – írta a Mirror. A rendezők egyébként a férfiakat sem kímélik. Egy férfi játékost behívtak, mert az alsója átütött a nadrágján. Azt mondták, nem viselhet sötét alsót.

Wimbledonban mindig nagy figyelmet fordítottak a tradíciókra és a szabályokra. A torna szóvivője azzal védekezett, hogy levélben előre értesítik a teniszezőket a szabályok pontos betartásáról: „Mindig felhívjuk a figyelmüket, hogy csak fehér ruhát viselhetnek.” A sapkáknak, fejpántoknak, kendőknek, csuklószorítóknak, zokniknak és a cipőknek teljesen fehéreknek kell lenniük, maximum egy centiméternyi, egyéb színű díszítő csíkot engedélyeznek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?