Brazília: fordulatos meccsen nyert, s bajnok a Fluminense

A brazil élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 35. fordulójában a Fluminense Fred 88. percben szerzett góljával 3–2-re nyert a Palmeiras otthonában, így három körrel a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a tabella élén a Sao Paulót 2–1-re legyőző Gremióval és a Vasco ellen ikszelő Atlético Mineiróval szemben.fluminense

A Flu a 60. percig 2–0-ra vezetett a Palmeiras pályáján, de a hazaiak három perc alatt egyenlítettek. A lefújás előtt azonban jött Fred, aki egy jobbról érkező labdát okosan helyezett a kapu közepébe.

„A boldogságom keveredik az érzelmességgel. A csapat csodálatos, és a szurkolók mindenhova követnek minket – lelkendezett a lefújás után a győztes gól szerzője. – Köszönöm Istennek, a klubvezetésnek, a játékosoknak, a stábnak és a fanatikusnak ezt az élményt. Csak egy játékos családja lehet tisztában vele, milyen erőfeszítésekkel jár egy ilyen siker.”

A Rio de Janeiró-i együttes története negyedik bajnoki aranyát zsebelte be a brazil élvonalban, legutóbb 2010-ben végzett az első helyen. A Flu győzelmével a carioca (riói) csapatok már összesen 15 országos bajnoki címet tudhatnak magukénak, a nagy rivális paulista gárdák 28-nál állnak.

Eldőlt az is, hogy az Atletico Goianiense után a Figueirense is búcsúzott a brazil élvonaltól, miután hazai pályán nem bírt a Sport Recifével (1–1). A Palmeiras vereségével ugyancsak rendkívül közel került a kieséshez.

Kimaradt?