„Csitorgatás” lesz vasárnap a Szent Anna-tónál

Huszonöt liter benzint fogyaszt százon a gyergyói Szabó Csaba Subaruja – pénteken csak azért hozta fel Csíkszeredába, hogy a Megyeháza előtt kiállítsa, a vasárnapi Szent Anna-tói autós hegyiverseny sajtótájékoztatója alkalmával. Huszonöt egyéni versenyzővel számolnak a vasárnapi futamon.

Regionális bajnokság keretében szerveznek hegyi versenyt vasárnap a Szent Anna-tó felé vezető (DJ-113A) útszakaszon. A szervező - Kovászna megyei Auto Crono és a Hargita megyei Pro Motor Harghita Autóklub – a versenyt a Román Autósport Szövetség jóváhagyásával szervezi, Hargita és Kovászna megye védnökségével.

Az esemény népszerűsítésére pénteken sajtótájékoztatót tartottak a csíkszeredai Megyeházán, amire két versenyző felhozta az autóit is: mindketten gyergyószentmiklósiak, Szabó Csaba és Bilibók Csongor.

„Nekem ez már a második Szent Anna tavi futamom lesz, tavaly teszteltem magam itt” – nyilatkozta a maszol.ro-nak Szabó Csaba, aki egyébként a gyergyói Hexan autós klub egyik alapítója is. Mint mondta, tetszik neki a Bálványos felé vezető pálya. „Nem nyílt egyenes, kanyargós, és okosan kell csinálni, hogy úton maradni is, és az idővel is jól teljesíts” – magyarázta.

Szabó Csabát a versenyen különben Gábos Szabolcs navigátor, szerelő segíti majd. a Szent Anna tói versenypályára vasárnap kiérkezők a huszonöt versenyző által befutott 7 x 3 km táv adta látványosságra számíthat.

Az edzések 11 órakor, a mért futamok 12 óra 30 perckor, majd újból 14 óra 30 perckor kezdődnek, a versenyfutamokat 15 órakor indítják. Díjkiosztás 18 órakor lesz. A versenyről részletek itt találhatók.  

 

Kimaradt?