U: Florian Walternek nem kell a németek pénze

Három perc után kitessékelte irodájából a Kolozsvári U részvényeinek 98 százalékát birtokló Florian Walter a labdarúgócsapat iránt érdeklődő német befektetőket. Távozáskor még a névjegykártyáját is visszakérte tőlük.535536-vlb-7484-florian-walter

Volker Diergardt és Christopher Obi, a DK Sportler sporttanácsadó cég képviselői és Vasile Miriuță, akit a németek a csapat szakmai vezetésével bíztak volna meg, kedden érkeztek Bukarestbe azzal az ajánlattal, amellyel átvették volna az U tetemes adósságait és 250 ezer euró készpénzt fizettek volna Walternek.

„Előbb egy félórát megvárakoztatott, majd három perc múlva kitessékelt az irodájából ” – mesélte a Gazeta Sporturilornak Vasile Miriuță, aki Miriuta Lászlóként kilencszer szerepelt a magyar nemzeti válogatottban is. Hozzátette: a befektetőknek csak annyi időt kaptak, hogy bemutassák írásos ajánlatukat, mielőtt ajtót mutattak volna nekik.

Úgy tűnik, hogy a U főrészvényesét, aki a nyáron a teljes, 11 millió euróra taksált kezdő csapatot magával vitte a Petrolul Ploiești-hez, kevesellte a németek ajánlatát. Diergardt és Obi átvette volna az egyesület 1,75 millió eurós tartozásait és 250 ezer eurót adott volna Walternek a részvények 98 százalékáért. „Az az érzésem, hogy megvezettek bennünket, sose akarták eladni a németeknek a csapatot. Kár, mert ők rendet csináltak volna az U-nál, profi menedzsmentet vezettek volna be” – fogalmazott Miriuță, aki szerint akkor se született volna meg az üzlet, ha a Sportler 4 milliós ajánlattal áll elő.

„Kolozsváron jól fogadtak mind a hatóságok, mind pedig a szurkolók. Emil Boc polgármester úr személyesen felhívott a Florian Walterrel való találkozónk előtt és reményét fejezte ki, hogy meg tudunk egyezni. Viszont Bukarestben kritikán alúl bántak velünk” – tette hozzá a nagybányai születésű edző.

Románokkal tárgyalnak

Időközben az is kiderült, hogy mi áll Florian Walter udvariatlan viselkedésének hátterében.u

A Romprest köztisztasági vállalat tulajdonosa csak „csalinak” használta a németeket arra, hogy felsfórolja az U árát a Bultoc-testvérekkel folytatott tárgyalásain. Călin és Gheorghiţă Bultoc a Meridian Auto cégcsoport tulajdonosaiként 50 millió euróra taksált vagyonnal rendelkeznek és háttérben tárgyalásokat folytattak mind Emil Boc polgármesterrel, mind pedig Walterrel az U részvénycsomagjának átvételéről. Az új tulajdonosok Dorinel Munteanut ültetnék a vezetőedzői székbe.

Kimaradt?