BL: bevették a törökök a CFR fellegvárát

 Manchester United 12pont, Kolozsvári CFR, Galatasaray Isztambul 4-4 pont, Sporting Braga 3 pont. Így mutat a Bajnokok Ligája H csoportjának táblázata a szerdai játéknap végén. Burak Yilmaz mesterhármasára csak Sougou egyetlen találata érkezett válaszként, a törökök megérdemelten nyertek.kezdo

Vége, megérdemeltem nyert a Galatasaray, kijött a két csapat közötti különbség

Hogy jót is mondjunk a végére: egyenlített, majd a győztes gólt is belőtte a Manchester!

Eredmények

  • Kolozsvári CFR-Galatasaray 1-3
  • Chelsea- Saktar 3-2
  • Bayern-Lille 6-1
  • Juventus - Nordsjaelland 4-0
  • Valencia-BATE 4-2
  • Celtic- Barcelona 2-1
  • Braga-Man. United 1-3
  • Benfica-Szpartak 2-0

90 perc -Sougou még szépíthetett volna, de csak lábújheggyel érte el a szerencsésen hozzá guruló labdát. Három percet hosszabbított a skót bíró. Apropó bíró, azt hiszem meg sem említettem William Collum nevét. Joggal, ugyanis kifogástalanul vezette a mérkőzést.

89. perc - cserélnek a törökök, Kurtulus helyét Sabri Sarioglu, Altintopét pedig Kaya vette át. Fantasztikus hangulatot teremtettek a Galata-szurkolók.

88. perc - a CFR feladta. A nézők is, egyre többen hagyják el a stadiont.

80. perc - labdabirtoklás: CFR 36%, Galatasaray 64%

77. perc - cserék. A törököknél Bulut helyett jött Amrabat, a CFR-nél Valente váltotta Kapetanost.

74. perc - Burak Yilmaz mesterhármas. Ez az ő meccse, innen nehéz lesz felállni. CFR-Galatasaray 1-3buruk

73. perc - nagyon eldőlt a pálya, percenként jegyezhetjük fel a Galata egy-egy helyzetét.

72. perc - büntetőt kérnek a törökök. Lehet, hogy jogosan?

70. perc - óriásit védett Felge. Muri bunkóskodott el egy labdát saját térfelén, amiből könnyedén gól születhetett volna.

66. perc - úgy tűnik a Galata nem ült le az eredményre, Terim mester tovább hajtja a janicsárokat. Valószínüleg nem akar támadási lehetőséget adni a CFR-nek.

61. perc - Burak másodszor is betalált, a CFR kapuja előtt jobbról balra átadott labda jól találta meg, Felge nem ért át. CFR- Galata 1-2

59. perc - kifejezetten jót tett a mérkőzésnek a vasutasok gólja. Totál felpörgött a játék, BL-sebességre váltottak a csapatok. Mindkét együttes győzni akar.

53. perc- GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL CFR!!!! Sougou, tombol a Fellegvár!sougou

Vezet a Braga, a virtuális táblázat a következőképpen módosul: Man. Utd. 9 pont, Braga 6, CFR és Galata 4-4.

49.perc – Altintop kapta a mérkőzés első sárgalapját Sougou felrúgásáért.

47. perc - CFR szöglet, óriási helyzet. Camora beadását Sougou Bjelavovicig tolta, aki a feje búbjával csak a kapu fölé tudta helyezni.

46. perc - új játékos a CFR-ben, Godemeche helyét Sasa Bjelanovic vette át. Paulo Sergio egyértelműen támadóbb alakzatra váltott.

45. perc - szünet

42. perc - kettős sérülés a Galata 16-osánál. Muslera és Sougou fejelt össze egy labdát üldözve. Mindketten ápolásra szorultak, de folytatják a játékot.

40. perc – szabadrúgáshoz jutott a CFR, olyan 27 méterre Muslera kapujától. Lövő távolság Murinak. El is lőtte, fölé, 3 méterrel.

35. perc - eléggé leült a meccs. A törökök megnyugodtak, hogy már nem a csoport végén kullognak, a CFR pedig egyelőre nem kívánja feladni sündisznó-állását és védi a 0-1-et.

30. perc – Sepsi lesérült, helyét Rafael Bastos vette át, akitől azt remélik a hazaiak, hogy több életet visz a támadójátékba. A brazil az első fordulóban két gólt lőtt a Bragának, amivel felhívta magára az ellenfelek figyelmét is.

Eredmények másfelé: Chelsea- Saktar 2-1, Bayern-Lille 5-0, Juventus - Nordsjaelland 3-0, Valencia-BATE 1-0, Celtic- Barcelona 1-0, Braga-Man. United 0-0, Benfica-Szpartak 0-0

25. perc. - nagy CFR-helyzet. Sougou is csak az oldalhálóba lő 12 méterről.

22. perc - Paulo Sergio feljebb tolta csapatát, Muresan is besegít Sougounak és Camorának a védők szorongatásában.

18. perc - gól Galatasaray. Burak Yilmaz nagyszerű találatával vezetnek a vendégek. A gólban benne volt Felgueiras is, aki túl kinn volt a kapujából.

14. perc - nagyon beszorult a CFR. A Cim-Bom-Bom a hazaiak tizenhatosa előtt tili-tolizik.

10. perc -egyelőre úgy tűnik, hogy Paulo Sergio elődjéhez, Ioan Andonéhoz hasonlóan nem akar öncélúan labdát birtokolni. A vasutasok átengedték a középpályát a Galatasaraynak.

4. perc – óriási CFR-helyzet. Kapetanos tőrt a törökök kapujára és 16 méterről, esés közben az oldalhálóba lőtt. Végre a vasutas szurkolók is hallatszanak.

21.45 - megkezdődött. A törökök "felgyújtották" a szektorukat, itthon vannak. Hogy is volt a középkorban? Erdélyt bevették?

21.39 - itt van a Király, Gheorghe Hagi is. I Love You Hagi -zeng a vendégtábor.

21.30 - a Constantin Rădulescu-stadionban már háromnegyed ház tapsolja meg az öltözőkbe visszavonuló csapatokat. A fellegvári stadion felső karéját lezáratta az UEFA, ezért ma csak 16 ezer néző befogadására alkalmas a létesítmény. A vendégszektor megtelt törökökkel, de a stadionban szétszórva jó számmal vannak még Galata-mezes nézők.

21.15 - megvannak a kezdőcsapatok

Kolozsvári CFR 1907: Felgueiras - Ivo Pinto, Piccolo, Cadu, Sepsi - Alberto, Godemeche, Muresan, Sougou - Camora, Kapetanos

Galatasaray: Muslera - Riera, Nounkeu, Cris, Eboué - Emre Colak, Selcuk Inan, Kurtulus, Hamit Altintop - Burak Yilmaz, Umut Bulut

 

Mátyás király "felügyelte" a janicsárokat

A mérkőzés előtt a török szurkolók Kolozsvár főterén gyülekeztek. „Jobbak vagyunk!”, „Galatasaray”, „Cim-Bom-Bom” kiáltotta a mintegy 200 isztambuli a törökverő Mátyás király szobra előtt.galata-szurk4

„Jobbak vagyunk a CFR-nél és ezt a kolozsváriak is tudják. Az isztambuli mérkőzés azért végződött döntetlennel mert rossz volt a pálya és nem volt szerencsénk” – hangoztatták a maszol.ro-nak a felhevült janicsárok. Szerintük a Galatasarayt nem is lehet egy napon emlegetni a CFR-rel, a Bragával fognak közdeni továbbjutást jelentő második helyért. Legtöbbjük nagyarányú török győzelemre számít, a leggyakrabban elhangzó tipp a 3-1 volt.galata-szurk3

Elkezdődtek a számítások

Három forduló után a Manchester United 9 ponttal vezeti a Bajnokok Ligája H csoportját. Második helyen a Kolozsvári CFR 1907 áll 4 ponttal. A Sporting Braga 3 pontot gyűjtött, a Galatasaraynak pedig 1 pontja van. Esetleges győzelmével a kolozsvári vasutascsapatnak 7 pontja lenne, amivel bebiztosítaná második helyét és majdnem biztos lehetne abban, hogy tavasszal is felléphet valamelyik európai kupában.  Paulo Sergio tanítványainak dolgát megkönnyíti, hogy a BL-továbbjutást jelentő második helyért szintén harcban levő Braga a Manchester Unitedet fogadja, amely szeretné már négy forduló után lerendezettnek tudni a csoportelsőséget.

Eddigi mérkőzések

  • Manchester - Galatasaray 1-0
  • Braga - CFR 0-2
  • CFR - Manchester 1-2
  • Galatasaray - Braga 0-2
  • Galatasaray - CFR 1-1
  • Manchester - Braga 3-2

A hátramaradt két forduló összecsapásai

November 20, kedd

  • CFR - Braga
  • Galatasaray - Manchester

December 5, szerda

  • Manchester - CFR
  • Braga - Galatasaray

Kimaradt?