Suarez Navarro mindent visszaadott és megverte Halepet

Semmi sem vetítette előre azt a titáni csatát, amit Simona Halep és Carla Suarez Navarro vívott a római női tenisztorna elődöntőjében. A román lány az első szettet játszi könnyedtséggel nyerte meg, viszont a második játszmára sikerült összekuszálnia játékát. A mindent eldöntő szett pedig megmutatta, hogy miért is szeretjük a teniszt.

Az első szettben csak két gém erejéig tűnt Simona Halep méltó ellenfelének Carla Suarez Navarro, a konstancai lány ezután beindította a rakétákat és hat egymás utáni gémet megnyerve, állva hagyta a női ranglista 10. helyén álló spanyolt.

A második szettben a harciasságáról és állóképességéről híres Suarez Navarrónak sikerült megzavarnia Halep zászlós menetét és belevinnie egy idegőrlő csatába.

https://www.youtube.com/watch?v=meLZ1M0Iwio

A spanyol lánynak 7. szettlabdáját sikerült értékesítenie is és 6-3-mal kierőszakolta a döntő játszmát.

A harmadik szett a brékekről szólt, az első nyolc gémben egyetlen játékosnak sem sikerült megnyernie saját adogatását. Elsőként Halep törte meg az „átkot” és vette át a vezetést 5-4-re, viszont a következő gémben ugyanez Suarez Navarronak is sikerült.

A végjátékra mindkét teniszezőnek teljesen elfogyott az ereje, az utolsó labdamenetekben a hőskorban látott erejű ütéseket mutattak be. 5-5 után a spanyol lánynak ismét sikerült brékelnie Halepet majd megnyerte saját adogatását, amivel 2-6, 6-3, 7-5-ra diadalmaskodott és bejutott a döntőbe.

WTA-TORNA, RÓMA (2 729 240 dollár, salak), ELŐDÖNTŐ

  • Suárez-Navarro (spanyol, 10.)–Halep (román, 2.) 2:6, 6:3, 7:5

KÉSŐBB

  • Gavrilova (orosz)–Sarapova (orosz, 3.)

 

 

Kimaradt?