Férfi kézi BL: ismét a Kiellel játszik a Veszprém a döntőért

Az MKB-MVM Veszprém a német Kiellel játszik a fináléba jutásért május 30-án Kölnben a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjében. A másik ágon a spanyol Barcelona a lengyel Kielcével találkozik. A két győztes május 31-én játssza a finálét.  

FÉRFI KÉZILABDA BL, FINAL FOUR (KÖLN)
ELŐDÖNTŐ (május 30.)
FC Barcelona (spanyol)–KS Vive Tauron Kielce (lengyel)
THW Kiel (német)–MKB-MVM Veszprém (magyar)
A mérkőzések kezdési időpontjai 16.15 és 19.00, az elődöntők sorrendje egyeztetés után válik hivatalossá. 
HELYOSZTÓK (május 31.)
DÖNTŐ 19.00
BRONZMECCS 16.15

A helyszín igazán különleges volt, ugyanis a helyi botanikus kert szívében található Flora Köln adott otthont az eseménynek, amely az esküvőszervezők kedvelt célpontja. 

A négy csoportgyőztes (Barcelona, Kiel, Veszprém, Kielce) jutott be a legjobb négybe. Nincs újonc a mezőnyben, a Kiel és a Barcelona ötödször lesz ott a Lanxess Arénában, míg a Veszprém és a Kielce másodszor jutott be a final fourba.

Először az első elődöntőhöz húztak ki egy csapatot, majd a másodikhoz, ezt követően kaptak ellenfelet a már kihúzottak. Előtte egy rövid klipben elevenítették fel a negyeddöntők izgalmait.

A Barcelona nevét tartalmazó golyót húzták ki elsőként, aztán jött a Kiel. Ezután jöttek az ellenfelek, a katalánok kapták Talant Dujsebajev együttesét, a Kielcét. Utolsónak jött a Veszprém, amely a „hazai” pályán játszó, a negyeddöntőben a Szegedet búcsúztató Kiellel csap össze.

A két csapat tavaly is az elődöntőben találkozott, akkor a németek 29–26-ra győztek. A Kiel még sohasem veszített spanyol vagy spanyol edző által irányított csapat ellen a négyes döntőben, ezt a sorozatot szakíthatja most meg a Veszprém.

„Kemény meccs lesz, a Kiel otthon játszhat, talán 13-14 ezer ember is nekik fog szurkolni. Jól fel kell készülnünk, és szeretnénk jobb eredményt elérni, mint tavaly. A Kielnek is igencsak meg kellett szenvednie a 2014-es elődöntőben" – mondta gyors reakciójában Hajnal Csaba, a Veszprém sportigazgatója.

„A Barcelona talán jobban örülhet a sorsolás után. A Veszprém az Veszprém, nem lehetünk boldogak. Ilics és Zeitz is sokat tud rólunk, de ez a final four, mindenki nyerni szeretne” – ezek már Thorsten Storm, a Kiel ügyvezető igazgatójának szavai.

Eddig Dujsebajev az egyetlen edző, aki játékosként is magasba emelhette a trófeát, ugyanakkor ha veszprémi diadallal zárul a május végi esemény, akkor a Barcelonával játékoskarrierje során hat BL-sikerig jutó Carlos Ortega, a Veszprém szakvezetője is csatlakozik hozzá.

Jelenleg Mikkel Hansen, a Paris Saint-Germain balátlövője vezeti a góllövőlistát 103 találattal, de a gólkirályi címért Momir Ilics, a Veszprém szerb átlövője (101), továbbá Kiril Lazarov, a Barcelona kézise (99) küzdhet meg a realitások talaján maradva. 

Kimaradt?