Fed Kupa: először jutottak a világcsoportba a román lányok

Legjobb játékosa, a női teniszezők világranglistájának 3. helyét elfoglaló Simona Halep nélkül is legyőzte Montrealban Kanadát a román női Fed Kupa-csapat és kvalifikálta magát a sorozat világcsoportjába.

Az első játéknap után 1-1 volt az állás, ugyanis a WTA-ranglista 69. helyén álló Alexandra Dulgheru 6-4, 6-4-re legyőzte a helyiek üdvöskéjét, a sokkal jobban rangsorolt Eugenie Bouchard-t. A második mérkőzésen a sokáig nyerésre álló Irina Begu egy sérülés után kikapott Francoise Abandától.

Vasárnap nem sok jót ígért a románok számára, hogy Begu sérülése miatt Andreea Mitunak (104. WTA-heleyzés) kellett kiállnia Kanada legjobbja, Bouchard ellen. A tengerentúli szöszke az első szettben még érvényesítette fölényét (6-4), viszont a bátorságot kapó Mitu a következő két szettet megnyerte és 2-1-re módosította az állást Románia javára. A negyediki mérkőzésen Dulgherunak is meggyűlt a baja Francoise Abandával, a feketebőrű lány ellopta az első szettet és a másodikban is csak rövidítésben maradt alul. A mindent eldöntő harmadik játszmában végül Dulgheru 6-2-re nyert és ezzel Románia 3-1-re megnyerte az összecsapást.

Kimaradt?