Sepsi SIC: szépen csillog az ezüstérem is

Ezüstéremmel kellett beérnie a Sepsi SIC-nek, miután a női kosárlabda bajnokság vasárnap esti döntőjében 65-72 arányban alulmaradt a remek formában levő târgoviștei lányokkal szemben. A dâmbovițai csapat ezzel tizenegyedik bajnoki címét szerezte meg. A sepsiszentgyörgyiek is remekül szerepeltek idén, hiszen a bajnoki ezüstérem mellett övék a Román Kupa.

Vasárnap egy órával a mindent eldöntő vasárnapi mérkőzés előtt kitették a „megtelt” táblát a sepsiszentgyörgyi Szabó Kati sportcsarnokra, több tucatnyi szurkoló maradt a csarnokon kívül. A bent lévő rajongók viszont elképesztő hangulatot teremtettek.

A târgovistei kosaras lányok viszont lendületesebben játszottak, mind a négy negyedet sikerült uralniuk. A negyedik negyedben viszont, amikor 48-56-ra vezetett a vendég együttes, hirtelen megtáltosodtak a sepsiszentgyörgyiek. A három percig tartó tündöklésük közben 11 pontot értékesítettek, miközben a dâmbovițai csapatnak egy kosár sem sikerült.

Ekkor 59-56-ot mutatott a tabella, a sepsiszentgyörgyi szurkolók őrjöngve biztatták kedvenceiket, akiknek érthetetlen módon nem sikerült megőrizniük lendületüket. A mérközés utolsó perceiben a tărgovistei csapat ismét uralta a pályát, így 7 pontos előnnyel, 72-65 arányban győzedelmeskedtek a Sepsi Sic fölött.

A harmadik meccsen majdnem összejött

Mint ismeretes, ötből három mérkőzést kellett megnyerni a bajnoki aranyéremért. A sepsiszentgyörgyi zöld-fehér csapat megnyerte a CSM Târgovişte elleni párharc első két találkozóját, 2–0-ról várták a szerdai, târgoviştei folytatást és a harmadik összecsapáson közel álltak ahhoz, hogy megszerezzék az aranyérmet, de kétszeri hosszabbítás után nyert Târgoviste. A csütörtöki, negyedik összecsapást is uralta a dâmbovițai csapat.

Így került sor a mindent eldöntő ötödik mérkőzésre vasárnap, Sepsiszentgyörgyön, ahol a Sepsi SIC favoritként, lelkes hazai közönség előtt lépett pályára, de nem tudta kihasználni a hazai pálya előnyét, így nem sikerült megszereznie első bajnoki aranyérmét. 

Kapcsolódók

Kimaradt?