Bahreini Nagydíj - Hamilton egyszerűen megállíthatatlan

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Bahreini Nagydíjat.

A 30 éves versenyző pályafutása 36., idei harmadik futamgyőzelmét ünnepelte Szahírban, s ezzel megerősítette vezető pozícióját a vb-pontversenyben. Hamilton mögött Kimi Räikkönen, a Ferrari finn pilótája végzett a második helyen, a harmadik pedig a német Nico Rosberg, Hamilton csapattársa lett.

Nico Rosberg hiába autózott nagyon agresszíven, nem tudta legyőzni csapattársát, aki magát senkitől és semmitől nem zavartatva nyerte meg az idei negyedik futamot. Nico Rosberg az 56. körben elrontotta az egyes kanyar féktávját, és a mögötte autózó finn, Kimi Räikkönen rögtön megelőzte és letaszította a harmadik helyre.

A rajtot követő pár másodpercben Sebastian Vettel megtartotta a 2. helyét, és csapattársa, Kimi Räikkönen lehagyva Nico Rosberget feljött a dobogó legalsó fokára. Ám a Mercedes-Ferrari szendvicsnek induló verseny hamar a Mercedes dominanciára váltott át, hiába kapták el a rajtot a Ferrari pilótái, később visszacsúsztak a harmadik, illetve az ötödik helyre.

Rosberg az elrontott rajt után feljött a 2. helyre, ezzel lehagyva a német világbajnok Vettelt, aki a 37. körben egy nem tervezett kiállás következtében lecsúszott az 5. helyre, beszorulva Valtteri Bottas mögé.

Ezután a Ferrari istálló Kimi Räikkönenre összpontosított, és próbálták beérni Rosberget, aki vérszemet kapva próbálta legyűrni a magabiztos Hamiltont, aki csupán a legutolsó körben kezdett műszaki gondokra panaszkodni.

Az első kerékcserék már a 7. körben elkezdődtek, és egyedül a finn Räikkönen volt más taktikán a száguldó cirkusz pilótáihoz képest. Ami ki is fizetődött, hiszen nagyon agresszíven előzte meg a nagyot hibázó németet.

A vb május 10-én, Spanyolországban folytatódik majd.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?