Magyar futó bundázta el a kolozsvári maratont?

Akár magyar győztese is lehetett volna az 5. AROBS Kolozsvári Nemzetközi Maratonnak, ha a második helyezett Nagy Tamás szavainak hinni lehet. A magyarországi futó a maszol.ro-nak adott EXKLUZÍV VIDEOINTERJÚBAN beismerte, a verseny előtt megegyeztek a később győztes kenyai James Emuriával, ha úgy alakul, akkor maga elé engedi.

Nagy Tamás a Kolozsvár Arénában a célba érkezés után tört angolsággal udvarias, semmitmondó nyilatkozatot adott a román sajtónak, majd a maszol.ro-nak riporterének is értékelte a versenyt:

https://www.youtube.com/watch?v=mCEm9fUbBlU

A fenti VIDEOINTERJÚ utolsó részében a következő párbeszéd hangzott el a maszol.ro riportere és a magyarországi futó között:

maszol.ro: Mit gondolsz, lett volna ma esélyed legyőzni a kenyai futót?
Nagy Tamás:  Igen, lett volna, de ő valamilyen szinten a barátom, és megbeszéltük, hogy akkor most ő lesz az első, én a második.
maszol.ro: Komolyan, megbeszéltétek? Lebundáztátok a versenyt?
Nagy Tamás: Mondjuk, igen.
maszol.ro: Máskor csináltatok már ilyent?
Nagy Tamás: Ritkán. De ez nem publikus, jó?

Nagy Tamás nyilatkozatára reagáltattuk Horațiu Morart, a kolozsvári maraton főszervezőjét, aki vállvonogatva vette tudomásul a bundagyanús dobogót. „Ugyanabba a futóegyesületbe tartoznak, ugyanaz a menedzserük, egyáltalán nem kizárt, hogy igazat mondott. Mi díjazzuk az első helyezettet, aztán hogy közöttük milyen egyezségek voltak, arról mi nem tud(hat)unk” –- fogalmazott Morar, aki kétszer is a Forma-1-gyel példálózott, ahol - szerinte - csapattársak között hasonló egyezségeket szoktak kötni.

https://www.youtube.com/watch?v=pDkMbudWg5w

A 33 éves kenyai James Emuria 2 óra 25 perc 24 másodperc alatt teljesítette a 42,195 kilométeres távot. Az első 5 helyezett pénzdíjban is részesült, a szervezők összesen 10 ezer eurót osztottak szét.

https://www.youtube.com/watch?v=6wD1grRba-c&

Kimaradt?