A svédek nem kegyelmeztek, kiverték a kézilabdát Neaguék fejéből

Már az elején a kolozsvári új sportcsarnokot zsúfolásig töltő 7228 fős közönség tudtára adta Svédország női kézilabda-válogatottja, hogy nem áll szándékában Románia győzelméhez statisztálni a Kárpát-kupa döntőjében.

A skandinávok alaposan meglepték ellenfelüket, a 6. percben Tomas Ryde,a trikolórok svéd edzője 1-5-ös állásnál kényszerült időt kérni.

A 15. percben kialakult 2-9-es eredményt Cristina Neagu és Oana Bondar találatai szépítették elfogadhatóbbra, de az már ekkor világosan látszott, hogy megszorongatni a svédeket ez alkalommal a románok nem fogják tudni.

Szünetre 6-14-es eredménnyel vonultak a csapatok, hazai szempontból talán a kapott góloknál is aggasztóbb, hogy csak hatszor tudták bevenni a svéd kaput. A skandinávok láthatóan nagyon felkészültek ellenfelükből, a gólerős Neagut többször lesáncolták, vagy nehéz helyzetből kényszerítették lövésre. A Buducsnoszt kiválósága ennek ellenére csapata legjobbja volt, a mérkőzés végére 7 gólig jutott. A román támadójáték állapotát mutatja, hogy rajta kívül csak Buceschi (3) és Nechita (2) lőtt egynél több gólt.

Nem így a svédeknél, ahol a 26 gólon 11 játékos osztózott, a legeredményesebb játékosaik Torstenson (4), Dafe (3) és Oden (3) voltak.

Az eredmény végül nagyon kínosan alakult hazai szemszögből, a skandinávok nem kegyelmeztek, a legnagyobb gólkülönbség 12 volt a két csapat között, amit végül sikerült kilencre lefaragni. A végeredmény 17-26 lett.

A Kárpát-kupa legjobb játékosának Linnea Torstensont választották.

Kimaradt?