Kárpát-kupa: a román lányok agyonverték a világbajnok brazilokat

Először telt meg sporteseményen a tavaly felavatott kolozsvári új sportcsarnok a Kárpát-kupa keretében megrendezett Románia-Brazília női kézilabda mérkőzésen.

https://www.youtube.com/watch?v=XdHdf4j98AY

7300 fős teltház előtt a Tomas Ryde vezette román lányok villámrajtot vettek, az 5. percben 3-0-ra vezettek, amikor dél-amerikai világbajnokokat irányító Morten Soubak időt kért.

Az első percekben a világ egyik legjobb kapusának kikiáltott Paula Ungureanu valósággal kivédte a brazilok szemét, a 7. percben megfogta nagybányai csapattársa, Alexandra Nascimento büntetőjét. Mivel időközben belelendült kapustársa, Barbara Arenhart is, az első negyedóra végén az eredményjelző tábla 5-4-et mutatott.

Ungureanun továbbra sem tudtak kifogni a cariora játékosok, így a hazaiak a 22. percben Nicoleta Dinca ellentámadásból szerzett góljával elléptek 8-4-re.

Az első félidő végéhez közeledve is tartotta előnyét a Ryde-csapat. A svéd szakember nagyon jól forgatta játékosait, viszonylag sok cserével tartotta meccslázban csapatát.

Szünetre 4 gólos előnnyel vonulhattak a román lányok, a hazaiak sztárjátékosa, Cristina Neagu a dudaszó előtt 4 másodperccel állította  be a félidei eredményt (13-9).

Megtört a jég, végre brazil gólt is láthatott a nagyérdemű, gyors egymásutánban kettőt is.

Ungureanu ugyanott folytatja a második félidőben, ahol az elsőben abbahagyta, az első hét percben csak egyszer tudtak gólt lőni neki. (16-10).

A trikolórok továbbra is tartják 5-6 gólos előnyüket, sőt elkezdtek látványos elemeket is beleépíteni játékukba. A hangulatra sem lehet panasz, az U kemény magja köré alakult galeri olyan alaphangot ad, amihez a "mezei nézők" is kapcsolódni tudnak. 44. perc: 18-13

Két újabb román gól után Soubak mester időt kér. Rá is fér csapatára, ha nem akar csúfosan leszerepelni a kincses városban. 46. perc: 20-13

Nagy zakó lesz ebből, a brazilok tíz perce nem találtak be, megrekedtek 13 gólnál, miközben a román lányok extázisban játszanak. 51. perc: 22-13

A végén még kozmetikáztak egy kicsit a brazilok az eredményen, így elkerülték azt a szégyent, hogy tíz góllal kikapjanak Kolozsváron. 

A végeredmény: 27-19.

Szombaton 18 órától a bronzmeccsen Németország és Brazília, a 20 órakor kezdődő döntőben pedig Románia és Svédország csap össze.

A mérkőzés legkellemetlenebb alakja a hangosbemondó volt, akinek egyik "művét" alább megcsodálhatják:

https://www.youtube.com/watch?v=KNNzA2dZBgI

Kimaradt?