Az RDS előfizetői is láthatják a Liga 1 tavaszi idényét

A legkiterjedtebb kábeltévés hálózattal rendelkező RDS&RCS előfizetői számára is elérhetőek lesznek a labdarúgó Liga 1 tavaszi idényének mérkőzései, miután a közvetítési jogokkal rendelkező Intel Sky Broadcastnak sikerült megegyezésre jutnia a Teszári Zoltán vezette cégbirodalommal.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy - az előfizetési díjak emelése nélkül - előfizetőink számára elérhetővé tudjuk tenni a Liga 1 mérkőzéseit" – nyilatkozta Valentin Popoviciu, az RCS&RDS fejlesztési igazgatója. 

Az egyezésg értelmében a Liga 1 és a Liga-kupa mérkőzései 2019-ig biztosan elérhetőek lesznek az RDS-előfizetők számára. 

Az őszi idényt csak a UPC és a Dolce előfizetői láthatták, mivel a közvetítési jogokért is versenybe szálló, de a Pászkány Árpád által birtokolt Intel Sky-jal szemben alulmaradt RDS nem volt hajlandó fizetni a mérkőzéseket közvetítő Look TV beemeléséért. Teszári Zoltánék döntése nagyon nehéz helyzetbe hozta az Intel Sky-t, ugyanis az RDS-előfizetők kiesésével csődközeli állapotba kerültek.

Dumitru Dragomir, a Hivatásos Labdarúgó-szövetség (LPF) volt elnöke már pénteken bejelentette, hogy a feleknek sikerült megegyezniük és azt is tudni vélte, hogy a tranzakció 12 millió eurót ért. 

A hírnek a Liga 1-es csapatok is örülhetnek, ugyanis is nagyobb a valószínűsége annak, hogy megkapják a közvetítési jogokból nekik járó - sok klub számára létfontosságú - pénzt.

Kimaradt?