CFR: lemondott Andone, Pászkányék keresik utódját

Nem mentette meg a Bajnokok Ligája harmadik csoportkörében elért isztambuli döntetlen a Kolozsvári CFR 1907 vezetőedzőjét, Ioan Andone szerda délben bejelentette lemondását. A vasutas bajnokcsapat vezetősége lázasan keresi utódját, a legfrisebb hírek szerint az 56 éves Alberto Cavasin lehet Cadúék trénere.

A bukaresti sportlapok korábban már kész tényként kezelték 67 éves Edoardo Reja leszerződtetését is, ám a szerda délelőtti hírek szerint a felek nem tudtak megegyezni az olasz szakember által kért garanciapénz összegében.andone

Reja csak azzal a feltétellel lett volna hajlandó elfogadni a CFR ajánlatát, ha Pászkányék vállalják, hogy menesztése esetén fél millió eurós "bánatpénzt" fizetnek neki. Ugyanakkor azt is kikötötte, hogy amennyien az olasz első osztályból ajánlatot kap, akkor azonnal távozhasson. Az olasz szakember utoljára a Lazio Romát vezette, amellyel tavaly a Serie A negyedik helyén végzett.

cavasinA Prosport információi szerint a Rejával folytatott tárgyalások elakadása után a vasutasok Alberto Cavasinnal vették fel a kapcsolatot. Az 56 éves, ugyancsak olasz szakembernek utoljára két évvel ezelőtt volt csapata, akkor a Sampdoria Genova az irányítása alatt esett ki a Serie A-ból. 

A bukaresti sajtó úgy tudja, hogy Andone sem maradna munka nélkül, a kolozsvári vasutasok immár másodszor kitett edzője a bukaresti „testvéregyesületnél”, a Rapidnál folytatja pályafutását.

Kimaradt?