Mégsem viselnek majd csupasz sárga csillagot a Steaua játékosai?

Szurkolói felháborodása miatt mégsem a sárga alapon kék betűkkel a FCSB feliratot tartalmazó nyolcágú csillag lesz a labdarúgó Liga 1 címvédőjének és jelenlegi listavezetőjének a címere. A gsp.ro úgy tudja, hogy a Gigi Becali által pénzelt fővárosi klub vezetősége az alábbi, kék-piros színű, ugyancsak nyolcágú csillag mellett döntött.

Az új címer nagyon hasonlít a kommunista hatalom által 1949-ben Bukaresti Venus által használthoz, amely a két világháború között nyolc bajnoki címet nyert.

Mint korábban írtuk, a labdarúgó Liga 1 címvédője, a Bukaresti Steaua elvesztette azt a pert, amelyet a védelmi minisztérium indított a csapat neve, címere és bajnoki dicsőségtáblája ügyében.

A börtönbüntetését töltő Becali munkatársai december 30-án nyújtották be a Találmányok és Védjegyek Állami Hivatalához (OSIM) a nyolcágú sárga csillagban kékkel a FCSB feliratot tartalmazó címer levédésének kérését. Ezt viszont utóbb visszavonták és újat adtak le. A hatályos törvények szerint az új címer engedélyeztetésére két hónapot kell várni, hogy az esetleges érdekelt felek fellebbezhessenek.

A fővárosi alakulat legnagyobb szurkolói csoportja, a Peluza Sud közleményben jelezte, hogy mindaddig nem vesz részt a fővárosi bajnokcsapat mérkőzésein, amíg a címer és a névhasználat körüli vita nem rendeződik. 

A Steaua a labdarúgó Liga 1 félidejénél 43 ponttal a tabella élén áll, kilenc ponttal megelőzve a második helyezett Kolozsvári CFR-t. 

Kimaradt?