A római derbin Francesco Tottinak még ezt is megengedték (VIDEÓ)

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 18. fordulójának rangadóján az AS Roma 2–2-es döntetlent játszott a városi rivális Lazióval.

Különleges rangadóra készülődött Róma futballszerető népe, hiszen ugyancsak régen fordult elő, hogy a Roma és a Lazio egyaránt a dobogóról várta a Derby della Capitalét. A meccs előtt a Roma abban reménykedett, hogy nyer, és ezzel a Juventus elé kerül a tabellán. A Lazio viszont bízhatott az utóbbi idők kiváló teljesítményében.

A meccs első félideje a kékek optimizmusát táplálta, hiszen jóval aktívabbak voltak a „farkasoknál”, több lövésük volt, kellemetlen letámadásukkal pedig megzavarták a Gervinho és Keita hiányát megérző Roma játékosait.

A fölény a félidő közepére gólt érlelt, hiszen a 25. percben gyors akció bontakozott ki a bal oldalon. Astori nem támadta meg Felipe Andersont, aki 16 méterről az ötös környékén érkezőMauri elé emelt. De Rossi felszabadíthatott volna, de álmélkodott, így a veterán csatár öt méterről a hálóba lőtt. 0–1

Még fel sem ocsúdtak a Roma-szurkolók, amikor már kettővel vezetett a Lazio. Felipe Anderson szerzett egy kósza labdát Pjanic mellett a tizenhatos előterében, majd 17 méterről jókora lövést zúdított kapura, a lábak között elsuhanó labdát pedig későn látta meg De Sanctis, aki csak már csak a bal sarokból szedhette ki... 0–2

Az első félidőben lényegében helyzete sem volt a Romának, volt is oka Rudi Garciának elbeszélgetni a hazai futballistákkal.

Az elbeszélgetésnek meg is lett az eredménye, mert már a 47. percben sikerült szépíteni. Iturbe cselezgetett a bal oldalon, majd Strootmanhoz játszott, aki hosszan, a talán lesről, de mindenesetre a leshatárról induló, jobb oldalon feltűnő Totti felé passzolt. Totti kiváló ütemben érkezett, és hét méterről, kissé jobbról kilőtte a jobb alsót. 1–2

A gól fellelkesítette a a vendéglátót, a Lazio pedig visszaesett. Egyre nagyobb nyomás alá kerültek a vendégek, nyoma sem volt az első félidő gyenge Romájának.

A 64. percben sikerült egyenlíténi, de micsoda góllal! Bal oldali akció végén Holebasz beadása minden védő felett elszállt, Totti pedig a jobb oldalon, az ötösön belül akrobatikus mozdulattal, a levegőben úszva lőtte kapásból a labdát a kapu jobb oldalába. 2–2

Ritkán látni futballpályán, ami ezután történt. A góljának örvendező Francesco Totti ugyanis elkért egy telefont, és elkészített néhány szelfit a háttérben a lelkes Roma-táborral.

https://www.youtube.com/watch?v=lrxjt_T1PP4

A hátralévő időben egyre jobban visszaesett a Lazio, a Roma pedig harcba indult a győztes gólért. Ennek ellenére a 89. percben Klose megszerezhette volna a győztes gólt a vendégeknek, ha nem véd remekül De Sanctis.

Az ellentétes félidők után igazságos pontosztozkodás született, ami azt jelenti, hogy a Juventus maradt a tabella élén.

 

Kimaradt?