NBA: Somogyi Gergő nem lett Lakers-játékos

Az első keretszűkítést még igen, a másodikat viszont már nem „élte túl" Somogyi Gergő az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakersnél.somogyi gergely

Somogyi Gergő elküldése papírforma volt a nyilatkozatok és a játékidők alakulása alapján. Az utóbbi napokban két óriási tekintélyű csapattárs, Steve Nash és Kobe Bryant is elismerően nyilatkozott a magyar középjátékos legnagyobb ellenfeléről, Robert Sacréről – Bryant például azt mondta, hogy neki mindenképpen helye van a keretben.

Mike Brown vezetőedző a kanadai magasembernek folyamatos lehetőséget biztosított, míg Somogyi három találkozó óta nem kapott egyetlen játékpercet sem, így óriási meglepetés lett volna, ha nem Sacrét tartják meg. Egyelőre az ő helye sem biztos, neki sincs garantált szerződése.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyarországon a Zuglói Sasokban és a Budapesti Honvédban nevelkedő, majd az egyetemet már az Egyesült Államokban, a Kaliforniában található UC Santa Barbara növendékeként elvégző – s egyúttal a világ első számú amatőr, illetve egyetemi bajnokságában (NCAA) is pattogtató – Somogyi mint végzős NCAA-s jelentkezett az idei draftra, de nem kelt el a játékosbörze 60 lehetséges pickje közt.

A 222 centiméter magas center viszont már korábban elhatározta, hogy továbbpróbálkozik, és a rögösebb úton keresztül is megpróbálja beverekedni magát a világ legerősebb és legjelentősebb hagyományokkal bíró bajnokságába, az NBA-be. Egyelőre három előszezoni mérkőzés jutott neki, e találkozókon a patinás Lakersben 7.7 játékpercet, 1.7 pontot és 2.7 lepattanót átlagolt.

Kimaradt?