Hayböck nyert Bischofshofenben, Krafté a végső győzelem (VIDEÓ)

Kedden az ausztriai Bischofshofenben zárult a sírugrók Négysáncversenye. A győzelmet az osztrák Michale Hayböck szerezte meg a japán Kaszai Noriaki és az osztrák Stefan Kraft előtt, ám összesítésben utóbbi megőrizte az első helyét így ő lett a Négysáncversen idei győztese.

Az első sorozatot követően a Négysáncverseny összesítésében második helyen álló Hayböck vezetett egy 137 és fél méteres ugrással, s kilenc és fél pontot hozott az éllovas Krafton, aki most a második helyről várta a folytatást. A harmadik a japán Kaszai Noriaki, a negyedik a szlovén Peter Prevc, az ötödik pedig az osztrák Gregor Schlierenzauer volt ekkor.

A második sorozatra felerősödött a hátszél ezért rövidültek az ugrások. Aztán először azért állt verseny, mert egy jégdarab került a sáncon a nyomba, ami matt aztán a cseh Jan Matura meg is ismételhette ugrását. Aztán a svájci Simon Ammann esett hatalmasat 136 méternyi repülés után. A svájcit a mentők vitték el.

https://www.youtube.com/watch?v=dT0DetJVxJk

Közvetlenül utána Anders Jacobsen is ugyaneddig jutott, s ő is megbillent a leérkezéskor, de végül meg tudta fogni az ugrást. Így ő vezetett akkor is, amikor Schlierenzauer következett, aki 130 méterig szállt, de ez csak a harmadik helyre volt jó neki.

Prevc 134 és fele viszont elég volt ahhoz, hogy az élre álljon, ám Kaszai 137 méterrel őt is megelőzte, de kettejük közül az összetett harmadik helynek mégis a szlovén örülhetett. 

Kraft 132 méterig ugrott, s ezzel Kaszai mögött csak a második volt, de Hayböcknek 140 méter fölötti ugrásra lett volna szüksége az összetett sikerhez. Neki „csak" 136 és fél sikerült, ami elég volt a napi verseny megnyeréséhez – mellesleg ez volt pályafutása első vk-sikere –, de a Négysáncverseny-győzelem Krafté lett. Igaz a versenyt megelőző 25 pontos előnye hatra olvadt.

NÉGYSÁNCVERSENY, 4. ÁLLOMÁS, Bischofshofen

  • 1. Michael Hayböck (osztrák)            288.4 pont (137.5; 136.5 m)
  • 3. Kaszai Noriaki (japán)                   277.1 (132.5; 137.0)
  • 3. Stefan Kraft (osztrák)                      271.3 (133.5; 132.0)

A VILÁGKUPA ÁLLÁSA:

  • 1. Machael Hayböck (osztrák)           689 pont
  • 2. Stefan Kraft (osztrák)                      617
  • 3. Peter Prevc (szlovén)                     584

A NÉGYSÁNCVERSENY ÁLLÁSA:

  • 1. Stefan Kraft (osztrák)                      1106.7 pont
  • 2. Michael Hayböck (osztrák)            1100.7
  • 3. Peter Prevc (szlovén)                     1077.2

Kimaradt?