Az ellenséges csarnok se állta útját a Győrnek

 Fergeteges, időnként magyarellenes felhangokkal „dúsított” lelátók előtt győzte le öt góllal a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második mérkőzésén Győri Audi ETO a sorozat újoncát, a Kolozsvári U Jolidont.kezdo masolat

Ellenséges hangulat várta a győri világsztárokat és az őket buzdító 300 magyar szurkolót a kolozsvári Horia Demian sportcsarnokban a U focimeccseire járó ultráknak “köszönhetően”. Túl hamar felhangoztak a szokásos “hazátlanozó”-rigmusok, amik a nyelvi akadályok miatt igazából nem szólhattak a Győr magyarjainak és légiósainak.

vikiAnnál sértőbbek voltak ezek a magyarellenes skandálások az erdélyi magyarokra és az U egyetlen légiósára, az éppen Győrben nevelkedett és románul immár jól értő Petróczi Viktóriára nézve. “Igyekeztem kizárni a lelátóról jövő hangokat. Magyar vagyok, Romániába jöttem játszani, a pályán a csapatomat segítem legjobb képességeim szerint” – válaszolt a maszol.ro kérdésére profi sportolóként Viki, de testbeszéde és feldúltsága elárulta valós érzéseit. A kolozsváriak hálóőrét amúgy az is kiborította, hogy Gheorghe Covaciu edző túl kevés játéklehetőséget biztosított számára. "Nem értem, hogy miért éppen a Győr ellen vett le és felejtett a kispadon. Tudta, hogy milyen fontos nekem, hogy az enyéim előtt szerepeljek, ezt a mérkőzést a magyar válogatott edzője is megnézte" - fogalmazott Petróczi Viktória. 

Kolozsvári "vendégszeretet"

Ugyancsak a mérkőzés előjátékához tartozik az is, hogy szombat reggelre betörték a győri csapatot szállító autóbusz szélvédőjét a csendes és jó környéknek számító Dónát negyedbeli négy csillagos Premier szálloda parkolójában. A csapat sofőrje a maszol.ro-nak elmondta soha nem jártak még így, sem a fő hazai riválisnak számító Ferencváros, sem pedig a rendszeres BL-résztvevő Oltchim Râmnicu Vâlcea szurkolói nem okoztak efféle „meglepetést”. Az idő rövidségére való tekintettel nem volt idő kicserélni védőfólia miatt „csak” megrepedezett szélvédőt, amit a sofőr piros szigetelőszalaggal arasznyi sávban megerősített, hogy kibírja a visszautat Győrbe.

Győri repülőrajt

Ilyen ellenséges fogadtatás után a Győri Audi ETO játékosai repülőrajtot vettek, az 5. percben 1-3-et, a 10. percben 3-7-et, a 15. percben pedig már 4-10-et mutatott az eredményjelző tábla. A BL tavalyi döntőjét gólkülönbséggel elvesztő magyar bajnok látványos kézilabdát játszott ezekben a percekben, mezei szurkolók számára is nyilvánvalóan kitűnt a szintbeli különbség.u-gyor

A hazai egyetemista gárda ismét példásan vizsgázott küzdeni akarásból, a lelátók töretlen buzdítása túllendítette a hullámvölgyön. A kolozsváriakban ezekben a percekben Mihaela Ani Senocico csapatkapitány tartotta a lelket, váratlan megmozdulásaival és góljaival kispadra küldte a Katrine Lunde Haraldsent, a világ egyik legjobb kapusát, majd „kiérdemelte” azt is , hogy Ambros Martín, a győriek vezetőedzője ráállítson egy védőt.

A kolozsváriak kapujában Petróczit óriási bizonyítási vágy hajtotta, és nem rajta múlt az első negyedóra után kialakult különbség. Viki többek között hárított egy Görbicz-büntetőt is, de ezzel sem tudott lendületet adni csapatának.

A hazaiak bátran lőttek távolról, a bivalyerős, de hiányos technikai tudású Clara Vădineanunak ekkor még bementek a lövései. A Győr is lankadatlanul termelte a gólokat és szünetre kialakult 13-20-as eredmény nem sok jót ígért az U-nak.

A második játékrész első gólját emberhátrányból szerezték a kolozsváriak, amire a tarthatatlannak tűnő Lekics, majd Orbán válaszolt. Az U Senocico révén tartotta a különbséget (15–22).seno masolat

A második félidőben az ETO támadójátéka egyértelműen visszaesett az első félidőhöz lépest, Tivadarék pedig kapkodtak, így ugyan megvolt a lehetőségük arra, hogy még közelebb kapaszkodjanak a győriekhez, rendre elhibázták a lehetőségeket. Rédei-Soós alakította az utolsó percben 30–25-re az eredményt, és ez is maradt a végeredmény.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA

B-CSOPORT, 2. FORDULÓ

  • KOLOZSVÁRI U JOLIDON–GYŐRI AUDI ETO KC 25–30
  • Kolozsvár, 2700 néző.
  • Vezette: C. Bonaventura, J. Bonaventura (franciák)

ambros masolatNehéz csatát nyertünk meg egy olyan ellenféllel szemben, amelyik hatalmas küzdő és sosem adja fel. Azért sem volt könnyű dolgunk, mert ez volt az első idegenbeli mérkőzésünk a sorozatban, de elégedett vagyok a lányokkal. Igaz, hogy korábban is megnyerhettük volna a meccset, és amikor döntésre vihettük volna a dolgokat, ez nem sikerült, amiről majd beszélnünk kell a csapattal, de én inkább onnan közelítem meg a helyzetet, hogy akárcsak a múlt héten a Koprivnica, vagy szerdán a Vác ellen, most is sikerült egy félidő alatt kiváló játékkal nagyon megnyugtató előnyt szereznünk, és ez mindenképp örömteli, szóval elégedett vagyok – értékelt Ambros Martín, az ETO edzője.

A csoport másik mérkőzését vasárnap 18.30-kor rendezik Kaproncán, ahol a Podravka  a Krim Ljubljanát fogadja.

covaciu masolatMásra számítottam a lányok részéről, akiknek csak részben sikerült megvalósítaniuk azt, amit megbeszéltünk. Ugyanakkor el kell ismernem a Győr fölényét, akik jobban voltak nálunk, nem hiába számítanak a BL egyik fő esélyesének. Rendkívül bosszant, hogy olyan sok lerohanásból nem tudtunk gólt szerezni. A szurkolóink fenomenálisak voltak, várjuk őket jövő hétvégén is, amikor a Podravkát látjuk vendégül" – mondta a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Gheorghe Covaciu, az U Jolidon vezetőedzője.

A CSOPORT ÁLLÁSA

  1. Audi ETO                2          2          –          –          54–44  +10      4
  2. Krim Ljubljana         1          1          –          –          28–27    +1      2
  3. Podravka                1           –          –          1         19–24    –5      0
  4. U Jolidon                 –           –          2                     52–58    –6      0

Kimaradt?