Női kézi BL: kolozsvári erősítést kap az ETO-keménymag

A Győrből érkező mintegy 180 ETO-szurkoló mellett a vendégszektorból buzdítja majd a magyar női kéziabdabajnokot a kolozsvári Báthori István Elméleti Líceum 90 diákja is a szombaton 17.30-kor kezdődő U-Jolidon–Audi ETO Bajnokok Ligája mérkőzésen. Görbiczék péntek délután találkoztak erdélyi támogatóikkal a patinás iskola dísztermében.gyor

„A szurkolóink szeretetét sok esetben a határon túlról is érezzük, rengeteg levelet kapunk erdélyi drukkereinktől. A kolozsvári mérkőzés alkalmával szerettük volna ezt viszonozni. Ezért felkerestük a Báthory István Gimnáziumot, ahol egy közönségtalálkozó keretében több száz magyar diákkal volt lehetőségünk találkozni. A beszélgetések alapján megerősödött bennünk, hogy a csapatunk sikerei nemcsak határon belül, hanem határon túl is büszkeséget eredményez a magyar szurkolóknak, szeretnénk ehhez továbbra is méltók lenni! - nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke.

„Hihetetlenül jól esik, hogy itt, Kolozsváron is úgy ismernek és szeretnek bennünket, mint otthon!” – vallotta meg Görbicz Anita, a Győri Audi ETO csapatkapitánya. „Nagyon meghatott a gyerekek kedvessége, saját készítésű ajándékokkal leptek meg bennünket. Természetesen meghívtuk őket a mérkőzésre, így 90 kolozsvári magyar iskolás is erősíti holnap az ETO szurkolótábort.” – tette hozzá a világklasszis.

A Báthori István Elméleti Líceum igazgatónője, Timár Ágnes örömmel fogadta a magyar klub kezdeményezését: „Iskolánk 400 éves múltja, a tradícióink szorosan összekötnek bennünket Magyarországgal, és természetesen minden magyar sportsikert kicsit mi is a magunkénak érzünk. A gyerekek nagy lelkesedéssel készültek a találkozóra, óriási sikert arattak közöttük a győriektől kapott felszerelések, sportszerek. De a legszebb emlék bizonyára a találkozás, a közös fotók, aláírások, és persze a mérkőzés lesz számukra”. – emelte ki az igazgatónő.

Kimaradt?