Kiverték a magyarok a vízilabdát a románok fejéből

A férfi vízilabda-világliga selejtezőjének európai zónájában a magyar válogatott Miskolcon tíz góllal nyert a tartalékos felállásban játszó Románia ellen.

Meggyőző kezdéssel már az első negyed felénél négygólos előnyt sikerült szereznie a magyar válogatottnak (5–1), ezt úgy, hogy az öt gólt öt játékos szerezte. Ezzel aztán meg is elégedtek Madarasék, és az első felvonás végére hagyták feljönni magukra a vendégeket (5–3). Fórgóllal kezdték a második játékrészt a románok, így máris ott voltak a házigzdák nyakán.

Ennél többet azonban nem engedtek nekik a magyarok, gólképtelen percek után ismét megrázták magukat, és jöttek sorban az újabb magyar találatok, zsinórban három. Erdélyi Balázs duplázott – így már háromnál tartott –, Varga Dániel a második gólját szerezte meg. A szünetig már csak az eredmény változott, a végére a különbség megmaradt – mindkét román találatra azonnal jött a magyar válasz, Hosnyánszky Norbert is a másodiknál járt már –, így a tizenhat gólt hozó első félidő végére sikerült megugrani néggyel (10–6).

Elfogyott a román válogatott a harmadik negyedre. A felúszások után rendre zavart keltettek a magyarok a románok kapuja előtt, Erdélyi pedig őrizte kiváló formáját. Védekezésben abszolút ellehetetlenítették a vendégek dolgát, akik többnyire az idő szorításában vaktában és eredménytelenül lövöldöztek. Utána még úszhattak is vissza bekkelni (15–6). Közönségszórakoztató hajrát sikerült összehozniuk a feleknek, felváltva estek a gólok a kapuk előtt, ahol forrt a víz (20–10).

Kimaradt?