Női kézi Eb: két másodperc hibádzott a román győzelemhez

Két másodperccel a végső sípszó előtt egyenlített Dánia a horvát-magyar közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság B-csoportjának második fordulójában Románia ellen, amely így megszerezte ugyan első pontját, viszont győzelmi kényszerbe jutott az utolsó, Ukrajna elleni mérkőzés előtt. 

Gheorghe Tadici csapata nagyszerűen kezdett, és az egyaránt tíz gólig jutó Tacalie, Neagu duó vezérletével villámgyorsan ellépett négy góllal (4–0). A nyolc találatot szerző Fisker a kilencedik percre visszahozta övéit a meccsbe (6–4), innentől kezdve pedig a két-három gólos különbség állandósult a 25. percig (14–11).

A hajrában aztán a mérkőzés során először már öttel is vezettek a románok (16–11), de a fordulást követően Nörgaard büntetőjével ismét látótávolságon belül kerültek az északiak (17–15).

A 40. percben egy 3–0-s sorozattal egyenlített a dán csapat (20–20), de négy perccel később Perianu találatával visszaállt a közte három (23–20). Jött azonban az újabb fordulat, és az 51. percben először már Dánia vezetett (23–24), de 25–26 után megint a románok percei jöttek (28–26).

Az utolsó két percben már csak az volt a kérdés, hogy legalább a pontszerzés összejön-e a dánoknak, végül Thorsgaard két másodperccel a vége előtt betalált, így 29–29-re mentette a meccset.

Kimaradt?