Női kézi BL: Görbiczék fociztak egy jót a kolozsvári csarnokban

A világsztárokkal teletűzdelt győri kézilabdacsapat péntek délelőtt megtartotta első edzését a kolozsvári Horia Demian sportcsarnokban a szombat délután fél 6-kor kezdődő BL-mérkőzés előtt. Görbicz, Lunde-Haraldsen, Amorim, Löke, Lekic, Radicevic, Hornyák, Tervel előbb tornagyakorlatokat végeztek, majd sok férfit megszégyenítő technikával olyan kispályás focimérkőzést rendeztek, hogy a csarnokba beült székely egyetemista fiúk elismerő tapsát és felkiáltását is kivívták.foci

molnarpeter„Á, a Viki, persze, biztos jó motivált lesz ellenünk” – reagálta le Molnár Péter, a Győri Audi ETO technikai igazgatója a maszol.ro-nak azt az információt, hogy Petróczi Viktória, a Kolozsvári U-Jolidon kapusa már a BL-selejtezőcsoportban aratott győzelem után azon újongott, hogy nevelőegyesülete ellen is megmutathatja képességeit.

A „magyar sport” megtestesítőjeként Kolozsvárra érkező győri lányok számítanak a kolozsvári magyarok támogatására is, hiszen a nyugat-magyarországi városból csak két busznyi, mintegy száz ETO-szurkoló érkezik a kincses városba, „felvenni a harcot” a tobb mint háromezer U-drukkerrel . Ennek érdekében péntek délután 5 órakor közönségtalálkozót is szerveznek a Báthori István Elméleti Líceum dísztermében.

Molnár Péter, a győriek technikai igazgatója nagyra értékelte az U-Jolidon első fordulóban mutatott teljesítményét, szerinte küzdeni akarásukkal sok nagycsapatot megizzaszthatnak. Ugyanakkor azt is elmondta, a Győr meg szeretné nyerni a csoportot, tehát egyértelműen győzni jöttek Kolozsvárra. A maszol.ro kérésére, hogy saját csapata mögött milyen sorrend alakulhat ki, Molnár az U-t  múlt héten alig egy góllal legyőző Krin Ljubljanát nevezte meg, hiszen – mint mondta – ott is nagy nevek játszanak.

busz2A győriek azért is nagyon örültek annak, hogy Kolozsvár jutott be a BL-be, mert így megszabadultak a hosszas oroszországi utazástól, amivel a az orosz Rostov továbbjutása esetében szembesültek volna. „Nagyon jó így, Kaproncára, Ljubljanába és Kolozsvárra is el tudunk buszozni, és a szurkolóink is könnyebben el tudnak jönni." – fogalmazott a győri klub képviselője.

Kimaradt?